Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Dag 1

Een fietsvakantie, dit stond ook al een tijd op de “todo lijst” en nu met onze elektrische fietsen is dat goed te doen. We begonnen om 9:20 de vakantie begint dan ook gelijk. Eerst door het mooie groenehart💚 rijden we richting Wassenaar. Bij de rotonde bij de Wassenaarse slag drinken we koffie. De eerste 24 km zaten erop. 

We rijden de duinen in en ik hoor een tikje in het achterwiel. En als je het hoort dat blijf je ook horen. Een paar keer gekeken maar niets kunnen vinden. We kijken wel op de camping.

Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout we fietsten heerlijk door de duinen. We komen nog een aantal dingen tegen van de Atlantikwall. Bij één van die bunkers stopte we even om foto’s te maken en gelijk even de bammetjes gegeten. Wat kan het allemaal mooi zijn.

We kwamen bij Zandvoort, het begon te spetteren. Dus snel de regenhoes over onze tassen getrokken, we moesten nog 5 km. De route op mijn telefoon begon raar te doen, dit kwam door de druppels op het scherm. Rond half 2 waren we op de camping.

Gelukkig mochten we gelijk onze trekkers hut in. En het is inderdaad een hut. Een zeecontainer verdeeld in drie delen. Niet veel ruimte, als je als een natte krant binnen komt. Eerst maar droge kleren aan trekken en de bedden opmaken. Daarna wachten tot het wat minder regent. 

Kijken naar de tik in mijn wiel gingen we niet doen, te koud en te nat.. Na de zware bui gingen we naar de Spar om wat voedsel te halen voor het ontbijt van morgen. Toen kregen wat gehannes met het opladen van onze telefoons mijne wilde niet, hij was nat geworden en moest drogen.

Die van Linda deed het eerst wel maar haar snoertje weigerde, dus voor het eten een nieuwe gehaald bij de Spar.

Helaas zat daar geen normale USB stekker aan.. Dus samen met een snoer de phones opladen.. de eerste 60 km zitten erop.

Dag 2

Vanochtend waren al vroeg uit de veren, plassen is even een dingetje. Eerst kleren aantrekken en een stukje lopen. Dus als ik dan denk misschien moet ik straks plassen, dan ga ik gelijk maar even. En slapen in een vreemd bed, zelfs een stapelbed is toch altijd korter als normaal.

De planning was om half negen te vertrekken, dat hebben niet gehaald. Om acht uur reden we het terrein al af. En hadden dus alle tijd om bij de watertaxi te komen. We waren ook daar best vroeg, dus eerst koffie drinken bij de kop van de haven (ons visrestaurant).

Tien uur zouden we gaan varen maar kwart over tien was er nog niemand. Linda belt de rederij helaas er nam niemand op. We zouden tot half elf wachten. Opeens stapt een dame op de boot en Linda er achteraan. We waren vergeten.

Dus wij stappen op de fietsen en fietsen via de sluizen naar de overkant. Dat was ook leuk, over de nieuwe sluis. En ook 10 km extra trappen. Buiten het gedonder met die boot hebben we een super dag gehad. Paarden als tegenliggers gehad. Tussen schotse hooglanders gefietst.

Rond 15:00 waren weer op de camping. Nu in een ruimere trekkershutje. De boodschappen zijn gehaald, nu wachten op onze pizza.

Dag 3

Afgelopen nacht beter geslapen, wel weer vroeg wakker maar wel blijven liggen. Er was geen haast. Na het ontbijt (9:30) gingen we weer op pad. Het was 30 km tot de pont, deze gaat na 10:00 om het half uur. 

Nooit geweten dat Putten ooit de laatste plaats was van het vasteland. Callantsoog was toen nog een eiland. We rijden weer door een mooi natuurgebied, er loopt hier van alles paarde, Schotse hooglanders echt weer genieten.

Het laatste stuk voor de pont reden vlak langs de zee, Texel was al inzicht en gelukkig deed deze pont het wel😉 Maar eerst een koffie/sanitaire stop gemaakt. Op het terras zag je veerboten gaan en komen, met de boot van 12:00 gingen mee.

Even genieten van al die meeuwen die om de boot heen blijven vliegen. En op tijd weer naar de fietsen. Er waren meer fietsers uit Alphen aan de Rijn. Dat was te zien aan de stikkers van de fietswinkel.

In Den Hoorn eten we ons broodje, heerlijk in de zon.  We moesten nog 14 km tot het Hotel. Rond 2 uur kwamen daar aan, we konden wel inchecken maar nog niet naar de kamer. Een uur is snel opgevuld in een gezellige straat vol eet tentjes, eerst een ijsje (bedankt mam) en zo’n heerlijk Texels biertje.

Nu de komende dagen zo efficiënt mogelijk indelen, er is hier veel te zien en allemaal goed aan te fietsen.

Dag 4

Vanochtend om half negen ontbijt in het hotel, een beetje relaxed. Maar voor je het door hebt zitten wij weer op de fiets. Gisteren hebben alles een beetje uitgedokterd, vandaag een bezoek aan de vuurtoren en een museum.

Voor de vuurtoren hadden we een tijdslot om 11 uur. Wij fietsen gewoon te hard denk ik, we waren om half 10 bij de toren. En alles was nog dicht, een kopje koffie ging hem niet worden.

We wachten gewoon even op een bankje. De toren was de moeite waard en ook weer WW2 geschiedenis erg interessant, en een gigantische uitzicht. 118 trede was voor ons geen probleem.

We reden via een omweg richting het museum, in De Cocksdorp vonden we een bakkertje voor koffie en een tosti. En daar zaten ook de andere fietsers uit Alphen. Leuk even mee zitten kletsen.

We rijden langs een vogelplas en Linda spot een Lepelaar. Het blijven mooie beesten, dus even stoppen voor een foto, een stukje verder stond er nog één te vissen.

Het museum leek op de website veel mooier dan dat het was, er lag veel vliegtuig spul uit de oorlog. We hebben het gezien. Het was vlakbij Texel airport.

We komen weer buiten en het spettert weer een beetje. Niet heel heftig, maar toch even de jassen aan. We rijden terug naar het hotel. Even naar de Jumbo voor boodschappen en een tafeltje reserveren in een leuk restaurant. Texel is oké 👍🏻 

Dag 5

De slaap scoren wordt steeds beter, om half 8 waren we wakker. Nog even rustig aan het ontbijt was om half 9. We stap weer op onze fietsen en gaan eerst opzoek naar stokerij TX in Oosterend, om daar een fles Gin TX te halen. We gaan hem nog proberen..

Het was droog, maar onder weg toch even de jas aan getrokken, er stond een koud windje.. Hierna gingen naar Oudeschild om daar het museum Kaap Skil te bezoeken. Een mooi openluchtmuseum met smederij, bakker en veel meer dingen van vroeger. Een heel mooi museum.  

Na het bezoek van dit museum was het alweer lunch tijd. Laat er nu een heerlijk visboer naast zitten 🐟! Na de lunch bestijgen we onze stalen rossen en gaan opzoek naar brouwerij Texels, je weet wel waar dat heerlijke bier gebrouwen wordt.

Hier waren we iets aan de vroege kant maar bij een brouwerij kom je nooit te vroeg. Dus eerst aan de koffie en daarna nog een Ruuge Monnik! We hadden weer een super gids, helaas geen rondleiding door de brouwerij (voor de hygiëne mocht dit niet). 

De proeverij was ook zeer geslaagd al kreeg steeds het biertje van Linda er ook bij (mij hoor je niet klagen). We fiedelen weet terug naar het hotel, gooien de lege apparaten aan de laders, even douchen en opzoek naar voedsel. Weer een heerlijk restaurant gevonden!

Dag 6

Het was vandaag onze laatste dag op Texel. Niet voor altijd hoor, ik denk dat we hier nog vaker heen gaan. Het is ons super bevallen. Vandaag hebben we niet heel ver gefietst de eerste stop was slechts na 3 km. Ecomare, zeehondjes kijken en wat zijn leuk!

Jammer dat er ook klas bij was met schreeuwen kinderen. Bij het voeren van de zeehonden toch nog wat leuke weetjes mee gekregen.(een zeemeeuw bestaat niet) Zeker leuk om dit te bekijken! We fietsen weer door, nu richting een bunker. Er zijn er 500 geplaatst op Texel. Na de oorlog zijn er zelfs bunkers als woningen gebruikt.

Ons laatste bezoek, je raad het al weer een brouwerij de Tesselaar Familiebrouwerij Diks. Een echt familie bedrijf, met passie voor het werk. Hier mochten we wel mee de brouwerij in met mooie koperen ketels. We hebben weer een lekker bewaar biertje mee genomen.

We hebben de hele dag vol in de wind gefietst lekker even uitwaaien met de e-bike is dat goed te doen, even op standje turbo en door. Nog even wat locale crème gehaald en gaan eten bij de Italiaan. Nu kijken of alles nog in de fietstassen past..

Dag 7

Het begin van de terug reis, haast hadden we niet. We konden om 4 uur pas het huisje in. Dus eerst lekker ontbijten. We komen onderweg weer langs Ecomare, Linda gaat vragen of pet gevonden is. Gisteren is hij daar verdwenen, helaas is hij niet meer gevonden.

We fiets door en via een omweg naar de boot. Daar gaan we nog even aan de koffie. En uit steunbetuiging voor de ‘Schipholwachters’ hebben we één boot over geslagen. Hoe leuk het ook is om buiten aan het dek mee te varen denk ik dat ik de volgende keer binnen blijf. Die meeuwen schijten maar raak 😒.

Het was niet erg druk op de boot en al snel fietsen weer rond in Den Helder. De heenweg was mooier door de duinen. We reden nu over lange liniaal-rechte wegen. Dat hoort ook bij polders, het fietst niet prettig. Ook bijna geen beschutting dus vol in de wind. 

We hadden wel crackers bij ons maar niets voor daarop. In Anna Paulowna vonden we een Lidl voor beleg, nu opzoek naar een bankje in de zon. Die vonden we in Wieringerwaard, de zon heb je nu echt nodig, er blies best een kil windje.

Omdat we toch weer tijd aan overvloed hadden zijn we in Schagen nog gestopt voor koffie ☕️. Je merkt wel dat de horeca mensen te kort heeft, we moesten lang wachten op de serveerster. We moesten nog 12 km, om 3 uur kreeg Linda bericht dat ons huisje gereed was. Dus nu de avond boodschappen gehaald en gekeken waar straks gaan eten.

ps, we hebben in 7 dagen 349,4 km gefietst.

Dag 8

Weer een heerlijke fietsdag, wel winderig maar hoofdzakelijk in de zon gefietst. Door het mooie Noord Holland. Wel weer een dag van omleidingen, wij hebben dat nou eenmaal. Bij een moesten we een stukje omrijden, de andere konden we wel doorrijden.

Alkmaar is een mooie stad, echt waar! Maar onze route ging over de kaasmarkt en het was er rete druk. Wij met vol gepakte fietsen wurmen ons er wel tussendoor.

Uiteindelijk de route iets aangepast het is kaas mensen, geen goud! We rijden langs een Decathlon, Linda haalt even een nieuwe pet. We rijden door, halen bij de Spar broodjes. Linda doet dat, ik let op de fietsen en bagage. 

We vinden een bankje aan het Alkmaardermeer, heerlijk rustig om ons broodje op te eten. Door de drukte op de kaasmarkt ga je zo genieten van rust. Al met al hadden nog geen koffie gedronken, gelukkig komen langs een bekende plek. Hier waren op de motor al eens geweest.

Kitty Beetjes, koffie met eigen gemaakte cake met aardbeien en slagroom. Heerlijk echt zo’n zaak waar iedereen zich thuis voelt. Maar we hadden nog zo’n 16 km te gaan voor de beloning. Loetje we komen eraan. In IJmuiden met de pont mee, het blijft raar dat dit gratis is.

Bij Loetje de fietsen gestald en twee trappen beklommen met al die tassen. Het was nog vroeg dus even uit puffen, douchen en wat doe je dan.. Wij gaan nog een stukje wandelen in de zon, niet ver maar het was nog te vroeg om te gaan eten.

Het eten was weer super, met een Texels biertje. Nu kunnen ons weer opmaken voor de finale, morgen rijden weer naar huis.

Dag 9

Onze laatste dag, met een Loetje ontbijt. En dat was ook prima, lekkere koffie en veel te veel eten. We eten wat we gewend zijn qua hoeveelheid. Met een vol gevoel fiets je ook niet echt lekker.

Maar weer met al die tassen weer die twee trappen af. En ook nog van die ouderwetse draaitappen. Maar Loetje was het waart. We gaan beginnen aan de finale, de laatste route. Die we pas nog gewijzigd is om via Aalsmeer te rijden om bij mam haar nieuwe slaapkamer te bekijken.

We rijden door bekend terrein Aerdenhout, Heemstede en Hoofddorp. Weer heerlijk over de geniedijk, vlakbij station Hoofddorp stoppen even. We hadden ons weer verrekend en zouden anders te vroeg bij ma zijn. Op een of andere manier fietsen we te snel, of beginnen te vroeg.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, ma was net thuis toen wij er aan kwamen. Het was weer gezellig. We moesten nog 30 km naar huis en via knooppunten toch weer op een andere manier, over de hefbrug van Alphen a/d Rijn. 

En voor je het door hebt zie je de witte kerktoren staan. We hebben genoten van onze fietsvakantie en gaan dit zeker nog een keer doen. Totaal hebben we 532,4 km gefietst in 9 dagen. Veel dingen gezien en gedaan ✔️