Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Dag 1

We zijn er weer eens heerlijk met de motor op pad. Ik had een route gemaakt met koffie en lunch pauze. En dat is goed te doen, maar je moet dan wel ook een starttijd in geven. Ik was uit gegaan van 9:00 uur. En zowaar reden wij klokslag negen uur de Rechthuisstraat uit.

Het was droog en bewolkt, we gingen er vanuit dat we het niet helemaal droog gingen houden. Tot Rotterdam reden we binnen door, om files te ontwijken, ook dat is niet helemaal gelukt. Gelukkig konden er met gepaste snelheid tussen door rijden. En weer geen oorzaak van de file kunnen ontdekken.

Na Antwerpen gingen van de snelweg af en kwamen we bij de koffie stop. Een leuke bakker met koffie maar zonder zitplaatsen. Dus wij met koffie en koek opzoek naar een bankje.

Kennelijk zijn die er niet meer, dus zijn we op een metalen beugel ergens gaan zitten. We reden voor de rest binnendoor. Van de omgeving heb zelf niet veel van mee gekregen, de wegen zijn zo slecht. Je moet echt tussen de gaten manoeuvreren. Maar dat heb je met tussen door wegen.

Het weer werd steeds beter, de zon deed erg zijn best en kwam soms door de wolken heen. Op de kaart had ik ook een lunch plek gevonden. Ik had al twijfels bij de lunch plek, op streetvieuw zag ik namelijk een boerderij. het leek niet op een restaurant of iets dergelijks. 

En dat was ook zo, dus opzoek naar iets anders. En ook de motor was aan een sapje toe. Gelukkig was dit goed te combineren. En wat een heerlijke prijzen hier voor benzine!! Ook de broodjes waren daar lekker, we kunnen er weer even tegen.

Op naar de laatste kilometers de omgeving wordt steeds mooier we rijden heerlijk door de bossen. En de wegen worden steeds natter, ja het begon te spetteren, niet heel hard. Maar wel nat, en het ging ook steeds harder.

Maar de bestemming was niet ver, Linda had een code gekregen van de slagboom, die stond gewoon open. Ik dacht te stoppen bij de receptie, maar die was het restaurant.

Ze kon ons wel helpen de sleutel zat in het huisje en nummer 2 was snel gevonden. We hebben heerlijk gegeten in het restaurant en  nu een beetje uitbuiken.

ps. De pleister op Linda haar hoofd is voor de helm, het plekje is nog altijd gevoelig.

Dag 2

Na een heerlijke ontbijt in het restaurant zijn we ondanks het toch nog mindere weer op de motor gestapt. Het regende ook niet echt hard, en we hadden een rondleiding geboekt in een grot. Bij de grotten van Hotton.

Ik had een route gemaakt naar de grot, we zouden daar rond 11:00 uur aankomen. En dat klopte, prima op tijd. De rondleiding zou 11:30 starten.

Een Franstalige dame zette opeens een keel open! Was even schrikken, maar iedereen was stil en volgde haar. Gelukkig deed ze het ook in het Nederlands. Deze grot is immens groot, ontdekt tijdens het opblazen van rotsen in een steengroeven.

Helaas was de groep erg groot en zaten er veel drukke mensen tussen. Maar het was de moeite waard. We liepen 580 traptrede naar een diepte van 65 meter. Daar stroomde een ondergrondse rivier, echt imposant! Gelukkig konden we met de lift weer naar boven.

Het bleef miezeren maar we rijden de route door. Met een stop bij een supermarkt. We halen wat boodschappen, het was nog een uur rijden naar het huisje. Rond 3 uur waren we weer terug. Even omkleden en opwarmen. Vanavond weer heerlijk in het restaurant gegeten.

Dag 3

Na het ontbijt gingen we weer op pad, het was nog een beetje heiig maar droger dan gisteren. Volgens buienradar zou het tot een uur of 3 droog blijven. We gingen vandaag  opzoek naar een lift, ik zie jullie al denken ‘dat is je werk Hans’ en dat klopt.

Maar dit was best een speciale lift, namelijk een boten lift. En die zie je niet veel, alleen om er te komen was even lastig! We vielen van omleiding in omleiding en door 2 afsluitingen te negeren zijn we er toch gekomen. Zie de foto’s zo mooi gemaakt en het werkt nog steeds!

Ooit is dit kanaal aan gelegd om kolen te vervoeren. Er was gekozen om liften te bouwen, sluizen zou een te groot water verlies geven in het kanaal. We rijden door naar een lunch adres, gevonden op Google-maps. Eerst maar eens kijken of die er nog zat.. Gelukkig wel, maar weer omleidingen.

Pinkster wordt uitbundig gevierd in België, overal rommelmarkt en veel afgesloten wegen. Het maakt  voor ons niets uit, we komen er toch wel! Qua weer zaten we vandaag heel goed, het bleef droog en de zon brak door. Eten in het restaurant ging even niet, ze zaten vol. Dus een pizza uit de machine gehaald en op het terras opgegeten met een drankje van het restaurant, omdat het kan!

Dag 4

Alweer de laatste dag, maar eerst ontbijten ons tafeltje stond al klaar. Het ontbijt was elke dag exact het zelfde. De broodjes, beleg en roerei. Maar het smaakte goed. Na het ontbijt maak ik de motor droog en Linda verzameld het vuil.

We lopen dit even naar de stort en trekken de motorpakken aan, we klikken de zijkoffers aan de motor en rijden naar boven. Bij de receptie levert Linda de sleutel in van huisje 2. De terugreis kan beginnen het is schitterend weer!

We volgen eerst de Maas ook schitterend met rotspartijen en zelfs wijnranken, het lijkt de Moezel wel! We stoppen nog even voor goedkopere benzine, eten een koekje en drink water. In de route had ook nog een lunchpauze opgenomen

Het was een leuk restaurant, maar we hadden broodjes bij ons. Dus aan de overkant op een bankje onze broodjes gegeten. We reden inmiddels al op de snelweg vlakbij de Nederlandse grens toen het behoorlijk begon te regenen en al die mensen in auto’s gingen steeds langzamer…

En ik wilde door, want verderop werd het al lichter! Op deze motor heb ik ook minder last van de regen door het lage ruitje waait het water van de helm af en ik hoef niet door de natte ruit te kijken.

Na die bui bleef het droog tot Rotterdam maar gelukkig geen hoosbuien meer. Rond 14:30 waren we thuis we hebben ongeveer 942 km gereden.

Liefs, Hans & Linda