Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Dag 1

We begonnen vroeg, om 5:30 stapten we in de auto en om half zeven stonden we op Schiphol. We een beetje vroeg dus alle tijd voor koffie.

We konden alles snel doorlopen, wel jammer dat die leuke “douane-mevrouw” mijn niet hoefde te fouilleren..

We waren al snel weer aan het landen, je kan je gordels op deze vlucht wel omhouden. En toch zijn er mensen die nog gaan eten aan boord.

Dat gore vliegtuig voer… met een schuttle werden we naar het treinstation gebracht en hop de trein in, appeltje-eitje!

Vervolgens lopen we bijna lijnrecht op ons hotel af. Onze kamer was al klaar. De loopschoenen aan en op naar het theater om de kaarten op te halen.

In middels was het al 13:00 uur, na een vroeg ontbijt begin je toch trek te krijgen. We gingen voor “street food” (niet van de straat gegeten hoor). Vietnamees, erg lekker. 

We lopen naar het Londen transport museum, er mooi. Hierna lopen we terug naar het hotel.

Even de benen laten hangen, niet lang hoor. We lopen naar Queen’s Theatre voor de voorstelling Les Misérables. Het was super mooi!

Nu weet terug gelopen naar het hotel om nog even wat te drinken en het verhaal af te maken.

Dag 2

Heerlijk geslapen, we waren ook wel ontzettend moe. We hebben zo’n 15 km gelopen/geslenterd en een super musical.

We hebben lekker ontbeten, zeg verder niets meer over het ontbijt! We liepen naar buiten langs de conciërge en vroegen de dichtstbijzijnde supermarkt.

Heel simpel leek het, maar toch niet gevonden. We zijn de Theems over gestoken over de Waterloobrug, een brug te ver voor de Westminster Abbey.

In ieder geval lekker wakker gelopen toch eerst naar de Abbey. Gelukkig want deze ging in de middag dicht. Hij is super mooi en staat nokkie vol beelden en gedenkstenen.

Helaas was het graf van Lady Di niet te bezichtigen. Er mocht niet gefotografeerd worden, ik heb dit ook wel tot een minimum aantal gehouden.

Na de Abbey zijn we naar de Churchill war rooms gegaan, best interessant maar erg druk in die kelder. Een imposante man, ook maar eens een boek van lezen.

Het was tijd voor vis and chips in een pup vlakbij ons volgende museum. Household Cavalry museum. We daar precies tijdens inspectie van de wacht.

Het museum viel tegen, we hadden er meer van verwacht. Maar afgevinkt, we liepen naar de voetgangersbrug en bestegen de trap, dat valt even tegen na veel lopen. Maar boven aangekomen zagen dat er ook een lift was.

We liepen weer rustig richting hotel en haalden wat snaai werk voor op de kamer. Even rustig aan vanavond.

Dag 3

Weer lekker op tijd uit de veren, na het ontbijt zijn we gaan lopen richting Buckingham Palace voor de wisseling van de wacht, dat leek aardig te lukken.

Maar we stonden bij de kazerne waar de nieuwe wacht werd geïnspecteerd. Ook indrukwekkend om te zien maar het paleis kom je dan niet meer bij.

Omdat de Tower Bridge best ver is zijn we in de hop on bus gestapt, ik denk wat er lopend eerder waren. Maar je ziet ook dingen voor ons volgende bezoek.

We gingen eerst op HMS Belfast, op aanraden. Zeker de moeite waard, een schitterend museum die wel tijd vergt. We hadden ook nog een dinner afspraak.

Maar de Tower Bridge wilde ook graag bekijken, een mooie staalconstructie met veel klinknagels.  Boven langs gelopen, toch apart dat mensen het eng vinden om over het glas te lopen.

Nog even door de machinekamer gelopen en onze weg vinden naar de Sky Garden. Gewoon een keertje lekker lux eten. 

Een ober zonder apparaat, maar wel weet wie wat besteld heeft. Alles ziet er gelikt uit echt super. Het lijkt of je weinig krijg maar je zit wel vol als het op hebt. En het uitzicht op de 37e etage! Bedankt voor de tip Huib!

We lopen weer voldaan terug naar het hotel, weer een heerlijke dag gehad! Zoveel gezien..

Dag 4

De dagen vliegen weer om voor ons, vandaag gaan we weer naar huis. Toch nog even het ontbijt.

Het ontbijt hadden wij het inchecken bij geboekt. Maar op de kamer zag Linda dat er door het hotel een flink bedrag van haar creditcard hadden gehaald.

Vanochtend bleek dat het hotel dit er niet af gehaald hebben maar een X bedrag gereserveerd hadden. Ontbijt was super, en achteraf ook nog betaalbaar.

We hadden het idee om nog even naar de Westminster Abbey om de “The Queen’s Diamond jubilee Galleries” te bekijken, dit was zaterdagmiddag helaas gesloten. 

Maar met de Londen pass mag je daar maar één keer in. U bent zaterdag al geweest, helaas. We lopen een stukje om weer naar het hotel, zonde van de tijd!

Maar we hadden nog geen souvenirs, dus opzoek. Daar hadden nog even tijd voor. Daarna naar het hotel om onze koffers te halen.

We lopen naar het Victory station, even kijken waar we moesten zijn en de trein stond al klaar. Instappen en weg wezen, zo makkelijk kan het gaan.

Deze trein ging er ook direct heen, geen tussen stops. Met de shuttle weer naar de luchthaven. Bij deze douane bleek dat je apparaten en vloeistof uit je tas moest halen…!

Wij liepen zo door en alle spullen gingen de verkeerde kant op. We zijn volledig geswopt (alles wordt nagekeken en sporen van druks werden gezocht) en niet gevonden uiteraard.

Tijd om te lunchen een broodje en koffie ging er wel in. Het was boarding tijd, het nog een hele wandeling naar gate 101. Maar ook hier waren we ruim op tijd.

Voor je het weet zie je de A9 weer onder je door schuiven. Heerlijke dagen, veel gezien en veel gelopen.