Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Dag 1

Het was de bedoeling om op de motor te gaan, maar het zou geen mooi weer worden dus besloten we met de auto te gaan. En vandaag was het super weer, en veel motorrijders gezien. Onze eerste stop was La Place bij Weerd voor koffie met een koek.

Daar zaten ook veel motor muizen. En het weer was er ook naar, en dan denk ik waren we toch maar… De weersvoorspellingen voor Trier waren nog steeds slecht. Dus toch een goede beslissing.

We rijden weer door, ik had niet het idee dat de route ging zoals ik gepland had. Maar de omgeving werd steeds mooier. Uiteindelijk gaan we van de autobann af en reden we over motor waardige wegen, omhoog en lekker slingeren.

In het dorp Winterspelt vinden we een leuk restaurant voor de lunch. Er stonden geen broodjes op de kaart maar wel die heerlijke zwiebelsuppe!🧅 En wie kwamen daar aanrijden? Die zelfde motorrijders die we bij La Place zagen. Die gingen naar het zwarte woud.

We melden aan de verhuurder hoe laat we aankomen in Trier en bij aankomst stond er een dame ons op te wachten. We kregen parkeerplaats 35 in de garage en huisje 21 het ziet er geweldig uit en vlakbij de oude stad.

We gaan gelijk op pad om de omgeving te verkennen en vinden een leuk restaurant voor het dineren. Het was heerlijk, alleen die koffie. Ze vroeg bij bestellen een kleine of een grote? Linda dacht dat de kleine espresso was en bestelde de grote

>–<

Dag 2

Vandaag een dagje toeren met de auto. We zouden naar Westwall museum Katzenkopf gaan, maar bij het zoeken van het adres kom ik er achter dat alleen op zondag open is.

Dus de musea omgewisseld. We zijn nu in een bunker geweest die helemaal is uitgehakt in de rotsen. Wat zal dat een klus geweest voor de slaven die daarvoor gebruikt werden.

Het was mega groot en er stonden veel dingen en voertuigen alleen jammer dat teksten alleen in het Duits waren.

In het dorp bij dat museum was niets eetbaars te vinden, dus  naar een dorpje verder. Dat ging ook niet super, ze hadden wel een Lidl. Dus daar wat broodjes gehaald en heerlijk in het zonnetje opgegeten.

Op een geven moment heeft de auto ook dorst, in Duitsland is dat toch een stuk goedkoper € 1,869 per liter.

We zouden weer terug gaan naar Trier, maar we wilden ook nog wijn meenemen uit Treis-Karden. Helaas was het restaurant helemaal volgeboekt, dus alleen de wijn gekocht.

Daarna langs de moezel terug naar Trier een mooi stuk door al die dorpjes en langs al die sluizen. Kwart over acht waren we weer in Trier en daar maar iets gegeten.

>–<

Dag 3

Er stond voor vandaag weer een bunker museum op de planning. Maar deze ging ook om 14:00 pas open, er was dus tijd om op te vullen. Vlakbij deze bunker was een wandel gebied, ongeveer net zo iets als in het  Hellenthal met rotsen.

En die waren daar, we nemen de route naar de waterval(kijken of hij het doet). Veel afdalen naar de waterval tussen de rotsen door, echt heel mooi. Maar je weet dat je ook weer omhoog moet.

Dat was even zwaar, gelukkig hebben we inmiddels een redelijke conditie. We aten daar een broodje (met liefde voor ons gemaakt) door de dame uit de keuken. Onze zweetdruppels waren weer opgedroogd, nu op weg naar de bunker.

Het was daar best druk, en veel Nederlanders. Een indrukwekkend museum, de bunker is mega groot en helemaal te bezichtigen. We waren weer even zoet.

Maar toch nog even tijd voor de Romeinen ik loop het hele weekeind al over de Romeinen te zeuren. Vlakbij de die bunker stond ook nog de Römische Villa Holsthum. Niet heel spannend, maar toch even mee gepakt. We reden terug naar Trier. Heerlijk gegeten in een fijn restaurant en nu even rustig aan.

>–<

Dag 4

Ons Trier avontuur zit er weer op. Het is anders gegaan dan we gepland hadden. Maar dat gebuurt weleens. We hebben andere dingen gezien, dingen die we beide erg interessant vinden.

We hebben bunkers gezien, heerlijk gewandeld tussen rotsen. Lekker gegeten in Trier en wijn gehaald.

Om half 10 gingen naar huis, gewoon over de snelweg. Want in de middag hadden we nog een feestje van de buurman.

Geen foto’s vandaag, om vier uur waren weer thuis.