Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Dag 1

Plannen maken is leuk, routes uitvogelen. Linda had een hotel besproken. De wandelroutes waren klaar. Maar toen kregen we te horen dat we Duitsland niet in mochten. Dus snel een plan B bedacht. 

Bij ons gaat dat heel apart, ik app naar Linda “Kunnen we niet naar Luxemburg?” En daar was Linda ook al mee bezig. Dus wandelen in Duitsland houden jullie nog tegoed. We gaan nu wandelen in het Müllerthal.

We zijn om 9:00 vertrokken een uur later dan gepland, maar we hadden er tijd genoeg voor. We moesten of door Duitsland of België. Het is België geworden, maar zonder uit te  stappen. En als je in de file komt, de blaas begint te klagen.. We hebben het gehaald.

In Luxemburg naar zo’n super grote supermarkt even geplast en een broodje gegeten. Jammer dat wij niet van deze supermarkten hebben. We rijden weer door, weer een heerlijk stuk binnendoor op  motor waardige wegen. En opeens zit je tussen de rotsen, geweldig.

We stoppen voor een klein voorproefje geweldig door die kleine rotsspleten lopen wat kan de natuur toch mooi zijn. We reden laatste kilometers tot de B&B. Ook deze is super mooi, even bij komen en we gaan opzoek naar een supermarkt om voer te halen voor morgen. 

Op de parkeerplaats van de supermarkt gelijk nog een arrestatie mee gemaakt van een of andere snoeshaan. Die redelijk onder dwang het busje in gewerkt werd.

Na de boodschappen op zoek naar een restaurant, dat is een dingetje. Ook dat is gelukt. Nu een mooie route uitzoeken voor morgen.

Dag 2

Vanochtend lekker ontbeten, alleen de koffie is hier niet te zuipen. Verder alles prima. Het bed is ook een dingetje. We hebben thuis nu nieuwe matrassen, die liggen zo lekker. Dat missen nu, en de koffie.

Rond 10:00 uur gingen lopen, ik had heel fanatiek een route van 17 kilometer uit gekozen. We begonnen gelijk met een flink stijgend pad. Wij hijgen en puffen, en dan kont er een jonge griet aan, die huppelt naar boven. Respect voor zo’n conditie!

Zodra we in het bos kwamen was het O en ach wat is het hier bijzonder mooi. Als je van rotsen houd, moet je hier naar toe! Maar ook tijdens het lopen komen wij omleidingen tegen, en Hansie ziet een korte weg naar de route.

Dat ging wel heel stijl naar beneden, maar na overleg met Linda gingen we er voor. Voorzichtig want er lagen allemaal eikels, en daar glij je makkelijk op uit.

Gelukt en we zaten gelijk weer op de route E2 het genieten ging verder, we liepen een route uit het boekje van Linda het ging echt super. Maar een deel van de route klopte niet meer, ook om de omleidingen. Het maakt daar niet uit waar je loopt, alles is mooi.

Maar ik heb het helemaal niet over het weer gehad. We begonnen met miezer regen en werd echt regen. Maar het stopte ook en de zon brak door, heerlijk. Maar we kregen ook nog een flinke hagelbui op ons dak en de laatste kilometers een flinke regenbui.

Ik met pijn in mijn knie, Linda in haar heupen. Maar we hebben het gehaald, super moe maar zo voldaan! Het zijn 21 kilometers geworden 19:00 waren we bij de auto.

Dag 3

Vanochtend kwamen redelijk kreupel uit ons bed, het niet het bed maar onze botten maakte zoveel lawaai. We hadden ons vandaag een rustdag belooft, na de prestatie van gisteren. In onze jogging broek en pantoffels naar de eet zaal.

Eigenlijk met het idee na het ontbijt weer het in te duiken. Maar na een beetje bewegen kwam er meer fut in het lijf. We gingen naar Echternach om de VVV op te zoeken. Dat is gelukt, en daar vlakbij zit een Abdij. Een kaasje branden regelmatig, voor hen die we missen en van wie houden!

En als je toch binnen bent, bekijken de hele kerk even. Toen we alles op foto vast gelegd hadden, bleek het behoorlijk te regenen. We schuilde nog even bij de heer. Even later toen het redelijk droog was hadden we trek in koffie, echte koffie. Dus we gaan een café in heel gezellig we krijgen een tafel helemaal achterin.

Voor het eerst zag ik op de kaart een Expresso macchiato en hij was heerlijk Linda nam een Cappuccino. Inmiddels was het ook al lunchtijd geworden, en we zaten daar zo lekker, we gingen beide voor een Flammkuchen.

Na de lunch nog 2 museums en kerk 2 bezocht. Dus al met al toch nog een goed gevulde rustdag 😁. Op weg naar de B&B nog even naar de Cactus (een super mooie supermarkt) even voer voor morgen halen. Weer een super dag maar veel mondkapjes op!

Dag 4

Afgelopen nacht hebben we weer redelijk geslapen, je moet toch even wennen aan een ander nest. Gisteren hebben een leuke route gevonden van ongeveer 9 km. Sinds gisteren heb ik een bandage om mijn knie, en dat lijkt te werken. 

Na het ontbijt stappen we in de auto en Linda rijd ons naar Müllerthal. Ik laad onderweg mijn horloge een beetje bij om de route te tracken, altijd leuk voor later. We parkeren vlakbij de waterval met mooie bruggetje. Wel weer in de regen, maar het meeste water valt er naast. Het weer kan onze pret niet bederven.

We hebben al besloten dat het Müllerthal een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden. Het is hier zo geweldig mooi! De route ging niet zoals we eerst bedacht hadden, maar het is hier overal mooi. We zijn om 9:45 gaan lopen en 3,5 uur later stonden weer bij de auto.

En zonder problemen 8 kilometer gelopen, over bospaden, ongelijke trappen en rotsen. En genietend van de omgeving. We lopen als 2 blije eitjes door de regen. En het bos ruikt zo lekker als alles nat is! Met gierende banden reed Linda ons weer naar de B&B en nu weer met droge kleren aan de Senseo koffie.

Dag 5

De planning was om vandaag naar de stad Luxemburg te gaan. Met de bus want die rijd hier gratis (we blijven Hollanders). Maar vanochtend was het zulk mooi weer, dat we de route van donderdag zijn gaan lopen.

Na het ontbijt stappen we in de auto, en gelijk konden de ruitenwissers aan. Linda lachte zich slap. We parkeerde de auto bij de bushalte, vlakbij het begin van onze route. Gelukkig scheen de zon alweer. 

We gingen gelijk van start, natuurlijk vergeet ik de track op te nemen. Na een halve km aan gezet. We hebben echt ruim 10 kilometer gelopen. Wij noemen het nog steeds wandelen maar het is meer dan wandelen. Hiken klinkt veel te stoer voor ons, maar het meer dan wandelen.

We beklimmen trapjes, met ongelijke treden, lopen over smalle glibberige paden. Maar zo super mooi. Op deze route worden we door hele smalle rotskloven gestuurd, bij sommige moet je zelfs je rugzak af doen en heb je en zaklantaarn nodig.

We lopen van Müllerthal naar Altrier na de appelpauze heb ik mijn jas uit getrokken. Het was super weer vandaag. En je merkt dat het steeds beter gaat. Geen pijn in de knieën en Linda niet meer last van de heupen. Die route van zondag was ook aan de lange kant.

Na de namiddag pauze heb ik mijn jas weer aan gedaan, het leek er op dat we toch nog een bui kregen. En dat was ook zo. Toen we in Altrier aan kwamen stonden we opeens bij een eik van 1000 jaar oud, super groot. 

Ik heb altijd wat met Romeinen dus zeg tegen Linda “Die is vast geplat door Romeinen.” Vanuit dit dorp gaan we met de bus terug naar de auto. De chauffeur reed bij onze halte direct door, dus roepen dat we er uit wilden. Gelukkig stopte hij. Gelijk naar de Cactus om voedsel te halen en door naar de B&B. Weer een heerlijke dag gehad, met weinig regen en veel zo’n!

Dag 6

Vandaag zijn we naar Luxemburg geweest. Helaas was het druilig weer en dat maakt een stad minder gezellig. Ons eerste plan om met de bus er heen te gaan verandert in, we gaan met de auto.

Het was een uur rijden met de bus, en de zitplaatsen in die bus van gisteren was niet echt royaal. En die Toyota zit zo lekker! We hadden een parkeergarage uitgezocht, maar helaas door werkzaamheden was de ingang niet meer te vinden. Garage B gelukkig snel gevonden.

Met Hansie een stad bezoeken zonder kaart of een vooraf besproken plan is een uitdaging. Ik zie van alles, ga overal naar toe. En hoor Linda zeggen “Hier hebben al gelopen.” Het is een mooie stad met de meest luxe bankgebouwen. We hebben 2 kerken bezocht super mooi! Lekker koffie gedronken.

Maar we gingen vroeg in de middag weer terug. De boodschappen gehaald en een heerlijk broodje bij Subway. We hebben er een lekkere lees middag van gemaakt.

En onze klautertoer voor morgen uit gezocht. Een vervolg van de toer van gisteren, we hebben er nu al zin in. Vanmiddag mijn oude veters weer in mijn schoenen gedaan. Ik dacht ideale veters gevonden te hebben, die je niet hoeft te strikken. Helaas was er gister één gebroken…

Dag 7

Vandaag voorlopig onze laatste wandeling in het Müllerthal. Aan alles komt een eind, maar we gaan hier zeker vaker naar toe. Vandaag liepen we van Hersberg naar Scheidgen, ongeveer 8,3 km. Volgens de gids is het 3 uur lopen.

We parkeerden de auto in Scheidgen en gingen met de bus naar het startpunt. Dit keer met een aardige chauffeur. We gingen wel te vroeg in de bus zitten en moesten de hele ronde mee rijden.

Gelukkig zat deze bus royaler dan de vorige, en het was droog. De aardige chauffeur zet om uit de bus precies bij de oude eik (was geen halte).

We begonnen in de regen, het was maar één buitje. Maar hij duurde wel 3 uur. Het was weer een mooie route, geen spektakel geen klimpartij wel ups en downs maar dat hoort erbij hier.

Onderweg zagen we nog 2 hertjes, ze staken een pad over. Maar achter ons liep nog een stel, dus kwamen de hertjes weer terug. We vonden een mooie grot, waar vroegen de Neanderthalers een beer aten en wij nu onze boterhammen. Ik kan soms zo in mijn omgeving op gaan!

We lopen weer verder over het smalle pad Linda loopt voor me, ik roep “ Ik zie een reetje” Linda wijst en zegt “Deze zeker. ” Een half uur voor we bij de auto zijn wordt het droog. We trekken natte zooi uit (niet alles hoor, dat mag hier ook niet).

We rijden terug naar Echternach, halen boodschappen en pinnen geld om morgen ons verblijf te betalen. We hebben echt een super week gehad.

Dag 8

Vanochtend moesten we inpakken, de koffers gepakt en alles gecontroleerd. Tijd voor ontbijt, rustig aan we hadden de alle tijd. We keken nog even uit het raam om nog even te genieten en zien in de verten 3 herten lopen. Het is hier echt fantastisch!

Gratis openbaar vervoer en goedkopen brandstof € 1,09 en super wandel routes. Het wordt niet voor niks klein Zwitserland genoemd. We hadden ook gelezen dat er vlakbij een opgraving gedaan was uit de Romeinse tijd. Dat heeft onze interessen. 

Bijna te gelijk zeggen daar kunnen zaterdag nog even langs. Helaas, het is gesloten van 30-9-2020 tot 1-3 -2021. Een reden om terug te gaan. We gaan tanken en rijden via Duitsland terug naar huis. In DE niet uit de auto geweest! Ook wij zijn hier erg serieus in.

In Nederland een broodje bij La Place. We zijn nu zo gewend om de mondkapjes op te zetten, dus blijven we dat voorlopig even doen. We hebben een heerlijke week gehad in het mooie Luxemburg.