13-14 & 15 augustus 2016

Wat gaat door diepe dalen en over hoge bergtoppen, via de meest mooie haarspeld bochten ?

Nou …….Juist dat waren wij..!!


Samen met Hans zijn we lekker 3 dagen gaan toeren door Luxemburg en Duitsland, ik had hier heel veel zin in. Maar het blijven heel wat kilometers, wat Hans toch alleen moet rijden (bijna 1200). Maar hij vindt het mooi en ontspannend en ik voel me super veilig bij hem achterop.

De reis gaat zoals de kop al aangeeft door Luxemburg en Duitsland, maar ook pakken we een stukje België mee. We rijden door hele mooie bossen met vele rotsblokken, erg imponerend. Langs een paar stuwmeren en met het grootste gemak bergje op en af. We zien ook nog wat wild onderweg, zo hebben we een hertje, diverse valkjes, een uil en een arend gespot.

We hebben diverse wegen bereden in de bergen van breed tot smal en achteraf bleek dat we ook een klein gedeelte in de bergen hadden gereden wat officieel een fietspad bleek te zijn maar dat wisten wij echt niet!

Wat zo heerlijk  aan deze ritjes is dat je af en toe voor je gevoel helemaal alleen rijd daar. Je komt bijna niemand tegen en dat vinden wij alle twee wel erg lekker. Op de bekende stukken voor de motorrijders kom je hier natuurlijk ook een hoop motorrijders tegen maar verder was het heerlijk rustig om te rijden. Bij beide leek het wel (zoals Hans het omschreef) alsof de pick-up naald bleef hangen! De “Oh, wat mooi” en “Mooi hé “ hoorde we met enige regelmaat van elkaar. Het ene uitzicht is was nog mooier dan het andere, wat is het toch heerlijk om zo te kunnen rijden in de bergen en wat hebben we het getroffen met het weer. Vanaf het moment dat we bijna Nederland uitwaren zagen we het zonnetje en een bijna strak blauwe lucht en hiervan hebben wij 3 dagen van mogen genieten. Tja, ze zeggen wel eens, je krijgt wat je toekomt…..dan moeten we samen toch wel iets goeds doen dat we dit zo verdiend hebben;-).

 Hans heeft heel veel profijt van de trainingsdag die hij de vorige keer heeft gehad. Hij rijd zo soepeltjes in de bergen en hij “glijd” zo soepel de meest scherpe haarspeld bochten door. Het is gewoon een genot om achter op te zitten en te zien en voelen hoe hij hiervan geniet. Als we dan weer een berg afgingen en bijna beneden waren zei hij wel eens, zo die zijn we weer afgekomen zonder te remmen! Tja, als je alles maar in de juiste versnelling doet en de motor het werk laat doen (zoals we van Herman geleerd hebben de vorige keer) gaat het bijna als vanzelf. De geboekte B&B’s waren goed, bij de B&B in Treis Karden “Bike Inn” zijn we al eerder geweest alleen sliepen we toen niet in het hotel wat we nu wel deden. De B&B in Pommerloch was super, ruime kamer met een koelkastje en een groot ontbijt buffet de volgende dag, alleen viel het plaatsje wel heel erg tegen.

Al met al heb ik drie dagen met een big smile achter op de brom gezeten en genoten van de mooie routes die Hans zelf getekend had. Ik heb onwijs genoten van al het moois waar we deze dagen weer doorheen zijn gereden en ik kijk nu al uit naar onze volgende trip !

Op de terug weg zijn we nog bij Kollmorgen gestopt, hier kregen we een overheerlijke lunch en een rondleiding. Best interessant om te zien hoe de besturing van een lift wordt opgebouwd en wat hierbij komt kijken. Daarna zijn we weer lekker naar huis toe gereden, helaas zit onze trip er alweer op maar wat hebben we hiervan weer genoten.

Linda