Op 24-april zijn we naar fort eiland Pampus gegaan, de bedoeling was de boot van 10:30 te gaan nemen, helaas doordat ik wel dacht te weten waar het was, waren we net te laat voor die boot. Dus het lokale café opgezocht voor een kop koffie met een punt en nee daar heb ik het echt niet bewust voor gedaan…

Eenmaal aanboord begon het avontuur Pampus, we voeren vlak langs het Muiderslot. Ook schitterend om te zien, al snel kwam Pampus in zicht. Ik was er al een keer omheen gevaren tijdens een bedrijfs feestje, maar nu gingen we echt het eiland op. De boot meert aan, we liggen dus nu voor Pampus en daar komt deze uitdrukking dus ook echt vandaan.

We krijgen een rondleding van een goede ervaren gids, die vol passie over het fort verteld. De man heeft een fijne luide stem en weet waar hij het over heeft, erg leerzaam. Alles wat op het eiland van staal was is er in de tweede wereldoorlog door de Duitsers af geroofd, het bleef dus niet bij fietsen ze namen alles mee! Dat is wel jammer de koepels zijn nu van hout na gemaakt. Dat er in dit fort bizarre feesten zijn geweest heeft ook zijn sporen achter glaten.

Na de rondleiding die erg interressant was hebben we even wat gegeten en zijn daarna op eigen gelegenheid nog het eiland gaan verkennen er is ontzettend veel te zien. Gelukkig vinden wij dit beide erg leuk om een beetje de historie van dit soort plekken op te snuiven. We gaan zeker meer forten bezoeken van de Stelling van Amsterdam.

Hans & Linda