Op een van onze motoritten kwamen we door het plaatsje Naarden-vesting en zonder het te zeggen weten van elkaar dat dit leuk is om een keer een dagje naar toe te gaan. Dus gaan we dat inplannen, we kijken op internet wat er allemaal te zien is en prikken een datum.

Zo gezegt zo gedaan, we gaan naar Naarden. En ook naar het vestingmuseum, het is prima weer dus we gaan op de motor. De rit er heen wilde ik via de snelweg doen, waren het niet dat precies dat weekeinde de A1 dicht is i.v.m. werkzaamheden aan de nieuwe spoorbrug. Dan maar binnen door we komen er toch wel.

Rond een uur of tien komen we aan in Naarden, het museum gaat pas in de middag open dus we kunnen de omgeving gaan verkennen. We lopen om Naarden aan de buitenkant van de vesting. Het is een soort park achtige omgeving lekker in de natuur. Veel mooie foto momentjes en heerlijk rustig.

Tegen de middag gaan we opzoek naar iets eetbaars we hadden nog geen picknic mandje bij ons. Eerst landen we op een terrasje waar we eerst een theetje bestellen en dan op de kaart alleen hele exclusieve gerechten zien voor dito prijzen. Dus na de kop thee op zoek naar het plaatsleijke frietkot.

Daar allebei een broodje besteld en daar ontbrak het pin apparaat, sta je daar met een knip vol plastic. Linda snelt naar de dichts bij zijnde flappentap en komt terug met het papier om rekening te vereffenen. Een lekker broodje hoor daar was niets op aan te merken. Je kan ook niet veel fout doen aan een broodje frikandel!

De tijd was rijp dus op naar het museum dat was wel erg leuk, bij binnen komst werden we meteen geattendeerd dat er een heus kanon zou worden af gevuurd. Nou dat wilde we natuurlijk wel zien. We liepen om een wal heen naar de aangewezen plek en ja hoor een heer was al bezich met het kanon. Er ging kruit in dit werd aangstampt met hooi en vervolgens werd de kogel geladen, voor deze keer met een piepschuim kogel.

Heel primitief natuurlijk maar het blijft toch spannend en de knal was er niet minder om. We vervolgen onze weg door het museum, we konden er toch wel wat van hoor zo strategisch als de vesting gemaakt is. Het is ook weer erg leerzaam, maar vooral leuk om in de gangen rond te neuzen.

Op de terug weg nog een stukje van een vorige route gereden ‘langs het water’ het was weer een heerlijk dagje zo.

Hans & Linda