Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Groningen dag 1

We wilden graag vroeg vertrekken, het doel was 8:30. De laatste spullen nog snel in de aanhanger gedaan. Hij ging nog net dicht en precies op tijd waren we weg. Het was weer een leuke route, met steeds weer “hé hier hebben gelopen of hier zijn we meer geweest.”

We komen ook overal! Onderweg stoppen we even voor koffie bij De GoldWing shop van Bennie. Even bij kletsen en weer door. We hadden maar één omleiding, voor ons doen super weinig. De hele weg reden we een beetje tussen buien door, maar geen druppel gehad.

Wel een tijd achter een gierwagen gereden, die was zo groot zelfs op de motor was hij niet in te halen. Hij leek de zelfde route te hebben als ik, gelukkig ging hij niet naar de camping. 

De camping was even lastig te vinden, zeker als je hem aan de linker kant van de weg verwacht en links zat… dus keren en terug rijden.

Ook op deze camping vielen we ook weer met onze neus ik de boter. Er was een trouwerij gaande. De aardige vrouw van camping heeft tussendoor ons alles laten zien.

Het zal alleen geen rustige avond worden, we gaan het meemaken. 

Groningen dag 2

Voor mijn gevoel hebben we wel goed geslapen, Linda iets minder. Maar dat is thuis ook zo. Jammer dat de feestgangers nog even toeterend weg reden.. Het is altijd even wennen, opstaan in een andere omgeving. Eerst wat aantrekken om naar de wc te lopen enzo. 

Het was vandaag iets minder qua weer, dus met de bus naar stad Groningen. Linda had  kaarten gekocht om de Martinitoren te beklauter om 12:00. We waren er ruim op tijd dus eerst een bakkie koffie genomen. 5 voor 12 lopen naar de ingang, er stonden al meer mensen te wachten.

Maar de poort bleef dicht, het was inmiddels kwart over 12 toen er een hijgend dametje aan kwam stieren. De collega die torendienst had was onvindbaar en zei moest het even overnemen. Hebben wij weer, gelukkig konden de toren in.

Vroeger als kind was ik hier al geweest, en de kenner van “Hans” weet ik graag overal aan zit. Als kind sloeg ik een klepel tegen een klok aan. Mijn vader maakte er een heel verhaal van, dat heel Groningen omhoog keek om te zien hoe laat het was.

Ik ben nu overal vanaf gebleven, het is moeilijk voor me maar ik heb het volgehouden. Ter compensatie kregen we bij de VVV een gratis stadswandeling kaart van € 2,50 dus die hebben ook gelijk gewandeld.

De VVV zit in het gebouw forum, een mooi gebouw. Je gaat met diverse roltrappen door het gebouw tot het dakterras. Na de wandeling halen wat boodschappen bij de Jumbo en gaan met de bus weer terug naar Kolham.

We hebben nog een leuk gesprek met eigenaars van de camping over het feest van de avond er voor, zij waren er ook niet happy mee. Vervolgens maakt Linda een heerlijk pan soep op ons super kooktoestel. Daarna badderen en de dag is alweer om.

Groningen dag 3

Vanochtend opgestaan en wat zagen wij, de zon. Echt waar, het leek wel camping weer. Goed motor weer, dus de Wing mocht weer mee. Het doel was het gevangenis museum in Veenhuizen.

Ik had daar een route naar gemaakt, maar dat ging niet helemaal goed. Ik had de verkeerde route er in gezet. Ik zocht het museum in Veendam, maar daar was het niet. Linda zet Google aan en met gierende banden reden we weer de juiste kant op.

Net op tijd aan gekomen, we hadden een tijdslot om 12:30. En 5 minuten later stonden wij al te wapperen met onze museumkaart. Gelukkig was er voldoende tijd om alle extra’s mee te maken. Een rondleiding vanuit de bajesbus (waar vroeger ook de kinderen mee naar school gebracht werden).

We dachten snel te kunnen eten, helaas de volgende rondleiding “de rode pannen” ging bijna van start. Dit ging over de isolatiecellen, de minder gewillige gevangenen kwamen daar terecht. Ook weer een leuke gids.

Een bijzonder museum, zeker de moeite waard. Maar in een halve dag is dat niet allemaal te bekijken. We rijden op de motor naar gesticht 4 dit was het kerkhof met oude graven. Hierna weer terug naar de tent.

Maar eerst naar de Jumbo om voer te halen. Linda duikt de winkel in en ik maak nog even de voorruit schoon. En ja hoor, er komt zo’n droeftoeter op mij af, die alles weet van GoldWings. En ik maar kijken naar de deur, waar blijft Linda..

We kunnen weg, op naar de camping. Weer een enerverende dag en weer super leerzaam! (mijn tip een route een duidelijkere naam geven) 😏

Groningen dag 4

Vandaag hebben de ronde gereden die ik gisteren per ongeluk in de vaginatie gezet had. Het was heerlijk weer vandaag we reden richting Delfzijl. Bij het maken van deze route zag ik iets over een dorp Oterdum. Dit dorp moest weg omdat de dijk verhoogd moest worden voor het deltaplan.

Op de dijk staat een kunstwerk op de plaats waar de kerk stond. En de oude graven zijn ook weer op de dijk geplaatst. Toch ook weer leuk om dit te bekijken. We rijden weer door naar het volgende item.

Ik had ook een Vesting museum gevonden in Oudeschans. Helaas was dit museum niet open, het is wel een leuk plaatsje we wandelen er omheen langs de aangeven wandelroute.

Het was inmiddels lunchtijd, maar in Oudeschans konden we niets vinden. Dus schuiven we op de motor en rijden door. In Bellingwolde stonden grote vlaggen met koffie, dus snel het anker uitgooien. We melden ons even binnen en gaan heerlijk buiten in de zon zitten.

Een lieve dame kom onze bestelling opnemen. Het was iemand met het downsyndroom, echt een lieverd en deed het super goed. Dit maakt onze dag helemaal af. We rijden weer door, het was geen lange rit. In Veendam nog even opzoek naar een supermarkt.

Dit keer was het een Lidl, ik ben nu maar mee gegaan de winkel in. Ik had geen zin om weer met een “GoldWing kenner” te moeten keuvelen. Toen we uit de uit de Lidl liepen nam ik de krant van Lidl mee. Linda had gelijk door dat we een fikkie gaan aansteken. Heerlijk dat het mag hier op de camping, hout ligt er voldoende. Een camping om te onthouden.

Groningen dag 5

Vandaag hadden we diverse dingen op het programma staan en niet ver hier vandaan. We begonnen in Slochteren, bekend om de gasbel. Maar wij gingen voor de Fraeylemaborg.

Wat was dit weer schitterend, en bijna in de oude staat. We waren de eerste bezoekers en liepen met een dame mee die de boel open deed. En haar verhaal vertelde, je kwam niet om haar heen. Maar ze vertelde leuke wetenswaardigheden, het duurde even voor we het papiertje kregen en konden beginnen.

Elke ruimte was super mooi, en overal zat een verhaal aan vast. Echt een aanrader. Na twee kamers waren de accu’s van onze camera’s leeg, vergeten op te laden. Boven op de zolder was een mooi interview te zien met de laatste bewoonster en haar dochter.

Weer een mooie ervaring na een wandeling door de tuin hebben we daar de lunch genuttigd. Er zou ook een politiepetten museum zijn maar die is gesloten. Ze zijn opzoek naar ruimte voor de collectie.

We rijden door naar het bus museum in Veendam. Heel leuk om te zien dat toen al op hout gas reden omdat er geen brandstof was. Hierna had ik nog wat bunkers gevonden, pal langs de A7.

We hebben ze gevonden, maar ze waren niet de moeite waard om ze gaan bekijken. Dus gingen weer terug naar Kolham, daar weer snel weer de vuurkorf aan gestoken en Linda gaat weer een heerlijke maaltijd maken op ons wokje.

Groningen dag 6

Het begon weer leuk, ik parkeer de brom steeds onder een boom. En deze keer hadden de vogels rode bessen gegeten dus paarse vlekken op de Wing..

Vandaag een dagje naar Drenthe, we zijn in de buurt dus even naar de uitstrooi plaats van mijn vader. Eerst in Rolde geluncht, en dan komen er steeds weer herinneren boven, wat we hier allemaal meegemaakt hebben..!

Het Balloerveld, wat liep hij hier graag met de hond. We hebben weer vier rozen bij hem neer gelegd. Ik had niet verwacht dat we hier nog zo vaak zouden komen.

Het doet ons meer dan ik verwacht had. We rijden nog een stuk door andere dorpen tussen die oude boerderijen. We halen nog wat boodschappen en rijden weer naar de camping. 

Groningen dag 7

Onze laatste dag in Groningen en wat een leuke camping had Linda uitgezocht. Gezellige mensen die niet moeilijk doen. Een vuurtje stoken om nog even langer buiten te kunnen zitten. Het mag allemaal, hout ligt er genoeg.

Vandaag hebben een natuur gebied achter de camping bewandeld. Een mooi gebied en al veel paddenstoelen gezien. Geen spannende dag, na de wandeling eten we een broodje en gaan heerlijk in de zon zitten.

Ik had Loetje gereserveerd om 16:00, ik kon maar uit 2 tijden kiezen 16:00 of 21:00. Dus dan maar vroeg. Het is een mooie vestiging gelegen aan het Paterwoldensemeer. Echt weer een heerlijke biefstuk gegeten. Straks beginnen met inpakken. Morgen rijden we richting Arnhem.

Kolham / Arnhem dag 8.

8 uur liep de wekker af, het werd een drukke dag. Eerst rustig ontbijten en dan langzaam de aanhanger vullen. Wonder bovenwonder hebben we de tent in één keer in de zak gekregen. We gaan het nog leren!

Er staan wel honden poten op de tent de camping hond kwam ook even afscheid nemen.. We drinken daar nog een kop koffie en nemen afscheid van deze lieve mensen. Om 10:45 gaan we rijden. Al snel een vervelend afsluiting van de N34. We slingeren er een beetje omheen, maar elke toerit is dicht tot Coevorden.

Allemaal best leuke wegen hoor zelfs een zandpad. En door al die dorpjes (30 km zone) en al die drempels. Het is een stuk vermoeiender en die aanhanger stuitert ook lekker mee. De tank was nog niet leeg, maar ik moest even de benen strekken.

En onder het tanken zie ik dat ze broodjes verkopen, en een zitje in het zonnetje. Dus een heerlijk broodje bal en een kopje koffie en een volle tank. We kunnen er weer even tegen, op naar de volgende afsluiting dit was gelukkig een kleine. Rond 4 uur zijn we op de camping.

Hele andere camping best wel druk en een flink reglement. Geen vuurtje geen dulle hond. In een poep en zucht stond de tent alweer aan de haringen, we worden er zo handig in. Maar de koelbox is nog leeg.

De AH is hier een half uur lopen vandaan met lege tassen is dat nog gezellig. Dus zijn terug met de bus gegaan. De chauffeur kwam met een volledig lege bus en bracht ons naar de camping. Daar tovert Linda weer een super maaltijd in de wok.

Arnhem dag 9.

Vandaag is er niet veel gebeurd, een heerlijke rustdag. We hebben heerlijk in de zon gezeten en Linda heeft de was kunnen doen. We hebben zoveel spullen mee genomen, dus op kleding bezuinigd. Maar we kunnen weer even vooruit.

Na de was lopen we een stuk in de achtertuin een prachtig stuk bos met oude bomen. Na het eten gaan we naar het was hok voor de afwas, maar dat doet natuurlijk iedereen. Het was een happening.

De een heeft nog meer haast als de ander. Er oppert zelfs één dat je bij de tent kunt afdrogen. Ik kijk hem even aan en weg was hij. De plannen voor morgen zijn gemaakt nu nog even de parade toe wuiven, iedereen loopt hier s’avonds een rondje op de camping..

Arnhem dag 10

Vandaag een museum dagje, wij houden ervan. Gisteren hebben we een tijdslot besproken om 12:15 bij het Kröller-Müller museum.

Maar eerst opstaan, ik trek een paar sokken aan en loop op mijn slippers naar het toiletgebouw. Precies op tijd, Linda liep al terug en kon mij de toilettas meegeven. Ik kom terug en trek mijn sokken weer uit. Linda vraagt waarom? Ik zeg ze zijn nat.

Linda dacht dat de was niet droog was, en hangt al mijn sokken aan de waslijn. Maar ze waren nat van het natte gras. Na het ontbijt gaat Linda de afwas doen, ik veeg de tent uit en zet koffie. Ik wilde om 11:00 op de motor zitten.

Dat is niet gelukt, om 11:15 stonden we al bij de kassa van het museum. Gelukkig was het niet  te druk en konden we doorlopen. Kunst moet gezien worden, maar soms vragen wij ons af “hoe kun je hier geld mee verdienen?” Maar gezien, en er waren ook mooie dingen bij.

Na de lunch in de beeldentuin, rijden we door naar het museonder. Het was maar een klein stukje dus de jassen bleven even in de koffer, zo was motorrijden bedoeld. Het museonder laat meer van de natuur zien, een oude boomwortel hangt daar aan het plafond en veel opgezette dieren.

Na dit museum wilde ik nog naar de watervallen van Loenen. Helaas liepen we weer op een omleiding en het was precies de weg waar waterval aanlag. Voor we terug rijden naar camping gaan we nog even boodschappen halen.

En voor je het weet is de dag weer om, zit ik dit verhaal te typen en maakt Linda de collage met een greep uit onze foto’s.

Arnhem dag 11

Vandaag zijn we naar ereveld Grebbeberg geweest. Een WW2 dag. We waren er al een keer langs gereden, dus in de route opgenomen. Indrukwekkend altijd, zeker als een oudere man naar een graf loop en in de houding gaat staan en salueert. Het verhaal hoeven we niet te weten, het zegt genoeg!

In het bos achter de begraafplaats zijn kazematten te zien en is er een loopgraaf na gemaakt. Die loopgraaf is goed verborgen zo goed dat wij hem niet konden vinden. De kazematten wel, het is duidelijk dat ze hier gevochten hebben als leeuwen. We lopen weer naar de motor.

In Rhenen steken we de Nederrijn over, dit gebied kennen nog van onze wandeling van het Romeins Limespad. Sommige stukken waar we vandaag reden hebben we ook gelopen. Bij de A50 brug stoppen we nog even bij een monument van de Amerikaans 101e Airborne divisie.

We rijden door naar Arnhem, halen onze boodschappen en gaan naar onze opblaas-haciënda. Waar Linda weer een heerlijke maaltijd maakt. De afwas blijft leuk hier, eerst een plek scoren dan warmwater halen… en snel klaar. We maken toch niet veel vuil.

Arnhem dag 12

Vanochtend heerlijk in de zon gezeten, er moest nog een wasje gedraaid worden. Dus verder een rustig dagje. S’middags zouden we naar een museum gaan het oorlog museum 40-45. Daar vlakbij was een pannenkoekenhuis, daar gingen we lunchen.

In dit museum moest je nog met echt geld betaald worden. En dat hebben wij niet, bij de pannenkoekboer kon er niets extra gepind worden. Wij weer terug naar de camping, bij de receptie kon dit ook niet. Dus naar de Albert Heijn. Daar kon het gelukkig wel.

Daarna weer terug naar het museum, het was de moeite waard, wat een enorme collectie.. Gigantische zelfs spullen die pas nog gevonden waren. Na het museum gingen we weer terug naar Albert Heijn voor de laatste boodschappen voor morgen, want vanavond eten we pizza.

Arnhem dag 13

Vandaag maar weer eens een dagje toeren, maar eerst gingen we treinen bekijken in Beekbergen. Bij de Veluwse Stoom Maatschappij, even terug in de tijd. Genieten van al dat oude spul. Wat door vrijwilligers draaien gehouden wordt.

Jammer dat museum dicht was, dat je niet meer de werkplaats in mag lopen. We rijden door. Wel met een missie, er moet geplast worden. We hebben ook trek in koffie, en we vinden er één. Zomaar in één keer! Voor ons is dit apart, meestal vinden wij nooit gelijk wat we zoeken.

Linda zoekt het toilet en ik bestel koffie met iets lekkers. Het was inmiddels 12:00, dus er kon weer wat in. We rijden weer door en komen langs Radio Kootwijk ook daar maar eens kijken, ook dit is dicht. Maar een schitterend gebied en aparte gebouwen.

We rijden heerlijk door de bossen en over de hei. Ook nog een flink stuk over een zandpad. Het kan gewoon. Vlakbij Ede ziet Linda ergens een tank staan, ik rij de rotonde helemaal rond en stop even om foto’s te maken. We hebben 117 km gereden.

Op de camping zitten we weer tussen huppelende konijnen vier stuks dit keer. Linda maakt weer een heerlijke maaltijd, hierna neuriën samen naar het badhok voor de afwas..

Arnhem dag 14

De ochtend begon met een heel klein buitje. Maar al snel nam de zon het weer over. We hadden weer wat uitgevogeld voor vandaag.

We gingen naar Ereveld Loenen, een hele mooie begraafplaats. Het straalt rust uit, na al de ellende wat deze mensen is aangedaan. We lopen een rondje en lezen veel namen “Oudshoorn” dat moet Leids zijn. En zo kom je meer namen tegen die je kent.

En er was nog iets, dinsdag ging dat niet door omdat de N786 afgesloten was en aan die weg ligt de waterval van Loenen. Vanaf het ereveld was het 3 km lopen naar de grootste waterval van Nederland.

Eerst door het bos naar de beek gelopen en deze gevolgd tot de grote waterval. Terug liepen langs de weg, niet door het bos, halverwege begon het serieus te regenen. En dat bleef voorlopig zo. We reden dus in de regen, eerst naar Albert Heijn en in de regen naar de camping. 

Zo irritant dat sommige automobilisten je dan proberen op te jagen. In de regen rijden is niet leuk, zeker niet met een klever achter je. Buienradar klopte aardig rond 18:30 was het redelijk droog. Omdat koken echt buiten moet, hebben voor vanavond maar weer een pizza besteld..

Arnhem / Zeeland dag 15

Vandaag transportatie van Arnhem naar Zeeland. De tent toch nog redelijk nat in moeten pakken. Maar de truck lukte weer, in één keer in de tas. We worden nog handig met die tent! We rijden de camping af, alles werkte de vaginatie babbelt in mijn oor, en Linda ook.

We reden lekker binnen door, helaas ook een flink stuk door Rotterdam. Wel veel bekijks maar daar zitten we echt niet op te wachten. Rond half 5 kwamen aan op de camping. In een poep en een scheet stond de natte tent al te drogen in het Zeeuwse windje.

We drinken koffie en gaan opzoek naar eten. Gelukkig zit hier een goed restaurant op loop afstand. Na het eten lopen we nog even het strand op, heerlijk weer een hele andere andere omgeving.

Zeeland dag 16

We zitten op een camping in Westkapelle, op een steenworp afstand van het strand. Na een goede nachtrust stonden om 9 uur op, best laat voor ons doen.

We besluit om een stukje te gaan lopen, via het fietspad lopen naar het dorp Westkapelle. Daar wandelen zo een museum in. Met veel informatie over de oorlog en de watersnood. Heel interessant, al kwamen wel weer een raar stel tegen. Vooral die man, hij dwong zijn vrouw om een filmpje te kijken!! en was daar heel luidruchtig in.

Ik denk dan weer aan een uitspraak van moeders “onze liever heer heeft rare kostgangers”. Er was ook een torentje bij, de deur naar buiten gaat op en we ruiken gelijk vis, heerlijk. Dus na het museum was het lekkerbekjes tijd. Zalig, aan de kust smaakt vis altijd het lekkerst. De zeelucht erbij maakt het af.

We lopen terug langs het strand, lekker de  sandalen uit en met de voetjes door de branding. Juist dit soort simpele dingen doen het voor ons. In de middag nog even op de brom boodschappen gehaald bij de Spar.

Linda doet vanmiddag een wasje, maar de droger werkt niet super. De waslijn en de scheerlijnen hangen vol met was. Nu lekker een wok recept van Linda eten. Ideaal apparaat en nog steeds met één tank gas.

Zeeland dag 17

Vanochtend liep de wekker af, eerst om 7:00 uur en de tweede om half 8. We hadden de wildste plannen. We moesten op tijd bij de bushalte zijn, we gaan naar de Zoutelande om een tandem te huren. En dat is gelukt.

De zadels afgesteld Linda voorop met het idee dat we dan beide wat kunnen zien. Maar het was wel wennen. Ik begon mee te sturen, maar de mijne stond vast. En het sturen is moeilijk, Linda slingert een beetje en ik vlieg dan ook alle kanten op. 

We stoppen ergens voor een ijsje, bij een boerderij, heerlijk met uitzicht op kippen, geiten en ander gedierte.. en besloten de tandem terug te brengen. De tandem is geen ding voor ons, ik neem het stuur over van Linda, en het is zwaar. We rijden direct terug naar de fietsenboer.

Gelukkig konden we de boel ruilen voor fietsen-elektriciteik dus wij weer terug naar het punt van de  bunkerroute waar we onderbroken hadden. De zadels van de tandem had al enige schade aan gericht aan ons zitvlees.

Dat ging niet over op de e-bikes. Naar toch bikkels als wij kunnen zijn de route toch afgemaakt. Veel bunkers gezien en gedenktekens.

We komen weer terug in de Zoutelande en je raad het nooit… het is etenstijd. We namen de heerlijke sliptong, echt zo lekker. Alles bij elkaar opgeteld hebben 76 km gefietst, slapen zal strak wel lukken..

Zeeland dag 18

Vandaag fiets dag 2 wel aanzienlijk minder dan gisteren. Dat gedoe met die tandem, en de lengte van de de bunkertour heeft schade aan gericht. Als je dan weer op dat zadel gaat zitten, inderdaad “au”.

We zijn wel naar Middelburg gereden, ik stelde er èèn voorwaarde aan “koffie met een bolus”. Het was maar 13,5 km, maar met een zere kont lijkt het veel meer. Onderweg stoppen we bij een bankje, even op iets anders zitten

Twee oudjes kwamen aan fietsen, en vroegen of ze er bij konden zitten, dit was geen probleem de bank was vrij groot. Ze reden mee met de Vierdaagse, maar niet alle dagen hoor zegt zijn vrouw. Echte Zeeuwse. Hij wees naar de Lange Jan, als ik daar in de buurt kom ben ik bijna thuis.

We fietste de laatste 4 km tot Middelburg parkeren onze fietsen en gaan opzoek naar bolussen met koffie. Na de koffie wandelen we heerlijk door Middelburg. We zoeken het abdij museum, gevonden maar hoofdzakelijk gesloten. 

We konden de Lange Jan niet beklimmen, helaas. We konden wel de kerk in om een kaarsje te branden, voor ieder die ons lief is.

We wandelen weer door en zoeken een lunch gelegenheid. Op de markt vinden wat, we willen gaan zitten maar de serveerster vroeg ons om binnen te gaan zitten. Het zou gaan regenen. Wij braaf als we zijn geven hier gehoor aan. Echt veel regen is er niet gevallen. Het eten was goed.

We gaan weer opzoek naar onze twee wielige monsters er rijden weer terug naar de camping. Onderweg nog even langs de Jumbo. Vandaag eten we makkelijk en morgen gaan we weer met de brommer op pad.

Zeeland dag 19

Vandaag even niet fietsen, we hadden nog andere dingen gezien, en was net even te ver voor de fiets. Vandaag zijn naar het bevrijdingsmuseum geweest in Oudedorp. Een groot museum met een grote collectie en veel informatie.

Zeker de moeite waard, in het buiten deel werd ik een soort van aangevallen door een zwarte zwaan, later bleek hij te denken dat ik hem eten ging geven. Maar je staat toch raar te kijken als zo op je af komt.

Gelukkig allemaal goed gegaan. Je loopt er zomaar 3 uur rond. Ik dacht wat te gaan eten in Arnemuiden, maar dat dorp viel een beetje tegen. We zoeken verder.

Ik had Linda al over Veere gehoord en dat bord kwamen we tegen. Door ons Bluetooth oor-ding vraag ik aan Linda Veere ook goed? Het was geen probleem.

We eten een heerlijk tosti op druk maar super gezellig terras en banjeren nog een stukje door Veere, hier moeten een keer teug komen. Echt heel mooi!

We rijden terug naar de camping want onze fietsen moeten nog ingeleverd worden in Zoutelande. Tot onze verbazing deden de zadels minder pijn dan wij verwachten.

We schieten via het duin pad weer naar de fietsen maker. Vlakbij de winkel moet hard remmen en schiet de aandrijf riem er vanaf. Linda had niets in de gaten. Gelukkig kreeg hem er weer omheen, de fietsen in geleverd en nog even een drankje gedaan met een bitterbal.

Met de bus weer terug naar de camping en nog even genieten van de avond zon. Vakantie kan zwaar zijn hé…

Zeeland dag 20

De vakantie loopt op zijn eindje, wat gaat dat toch snel hé. Maar vandaag geen tijd om te sikkeneuren!

Om 10:00 gaan we weer op pad, de eerste stop is een verdronken stad. De haven van Ratte Kaai. We hadden er meer van voorgesteld, maar het is een mooi natuurgebied, met veel krabben.

De volgende stop bij een bunker de walvisbunker. Hiervoor moesten we het eiland verlaten. Helaas ging er iets niet goed, we kwamen bij punt 3, De plompe toren. Dat was heel leuk gedaan, in de toren hoor je de geschiedenis van de toren en je kon helemaal naar boven toe wat een mooi uitzicht. Helaas geen zeehond gezien.

We gaan op zoek naar de bunker, en gevonden. Mega groot en we snappen de naam walvisbunker het lijkt of hij een walvis staart heeft, wel van gewapend-beton. Na de bunker gaan we opzoek naar de lunch plek in Haamstede, heerlijk gegeten. Daarna tanken, en weer naar de camping.

Heerlijk wat drinken in de zon 🌞 waar hebben het aan verdient!! Heerlijk mosselen gegeten in een gezellige strand tent. Echt supper!

Zeeland dag 21

Vakantie in ons eigen Nederland, Groningen – Arnhem – Zeeland 

We zullen nog maar een zeggen “Nederland is erg mooi” we hebben weer veel gedaan en gezien. En wat troffen we het met het weer, zeker in Zeeland.

In Groningen begonnen met twee dagen iets minder weer, de rest ging wel. De tent was daar best vuil geworden de grond was daar best nat, en die hond van de eigenaar spong zo op de tent toen we hem afbraken.. wolfje toch.

In Arnhem stonden we op een mooie solide camping. Mooie omgeving, de Veluwe met de heidevelden. Vrijdag was een natte dag. En zaterdag de tent nat in moeten pakken.

In Zeeland stond hij alweer snel op te drogen. De campings zijn daar wat compacter en drukker alles staat dichter bij elkaar. Ook hier hadden we een goede plek. En super weer.

We hebben woensdag besloten om op vrijdag op te breken. Dan hadden we wat meer tijd om alles schoon te maken. De tent zit weer schoon en droog in de tas. We worden echt handig met deze tent! Rond één uur waren we klaar, nemen afscheid van de buren en we tuffen weer weg.

De route had ik dit keer aan de vaginatie over gelaten, maar die stuurde over veel hobbel wegen. Dat is niet fijn voor de spullen in de aanhanger. Dus het wordt voor een deel snelweg, om half 5 waren we thuis.