Lunsen en zo

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

DSC06773

Bekijk hier onze uitjes en vakanties. Je mag het lezen, maar het hoeft niet.
De opmerkingen graag via de contact pagina

previous arrow
next arrow

Normandië dag 1

Vanochtend zijn wij vertrokken naar Duikerkerken, wel een half uur later als gepland. Maar bijna geen files gehad, dus redelijk op tijd aan gekomen. Rond 1 uur waren we in het hotel.

We hadden namelijk een museum gezien wat ons wel interessant leek. Het ging over operatie Dynamo, het terug trekken van Engelse en Franse soldaten in 1940. We hebben hier pas een film over gezien.

Een groot drama heeft zich hier afgespeeld, vele levens zijn hier verloren gegaan. Nu word er weer trefbal gespeeld op het strand, gelukkig maar laten we de ellende die zich afspeelde niet vergeten!

We liepen over de Boulevard en opeens kreeg ik dorst, en drinken is belangrijk. Dat hoef ik jullie niet uit te leggen.. dus duiken we een kroeg in en laten ze daar nu heerlijk bier schenken van de tap!

Linda neemt een heerlijke Gin/tonic en we genieten van onze vakantie, gelijk al de eerste dag! Je krijgt hier standaard een bakje met zoutjes erbij. 

Na deze versnaperingen lopen we via een extra rondje rondje weer terug naar het hotel. Het wat te vroeg om al te gaan eten.

We zoeken de wifi van het hotel en doen ons ding op de mobieltjes. We zoeken een restaurant op in de buurt, maar weten het nog niet. We gaan lopen naar het centrum.

We vinden een leuke bistro Engels is hier nog een voertaal en Frans is niet ons ding. Evengoed hebben we heerlijk gegeten, Linda mosselen en ik een hamburger.

Nu in het hotel dit verhaal typen en Linda is bezig met de foto’s. Morgen reizen we door naar de camping in Normandië.

Normandië dag 2

Vandaag was het nog een flink stuk rijden, maar eerst lekker ontbijten in het hotel. Dat was super geregeld, we checken uit en betalen de parkeer kosten. En we rijden richting Normandië het was nog ruim 400 km.

Op één enkele omleiding na ging het prima, weinig files een tussen stop gemaakt bij een Mc Donald, alleen om te plassen en een kop koffie we hadden zelf broodjes mee, die daar op de parking opgegeten heerlijk in de zon.

Rond 15:30 waren we op de camping, de tent opzetten ging weer best snel en voor je het weet heb je vreselijk dorst. Dus wij naar de campingwinkel om heerlijke gekoelde biertjes en tonic te halen.

Vlak bijons zitten een stel nederlanders met legervoertuigen dus wij een praatje met hun maken, altijd leuk die hobbyisten. We verkennen de camping verder en gaan richting zwembad.

Het ziet er allemaal keurig uit, nette toilet’s en douches. We eten een pizza in het restaurant en nu zijn een beetje op, moe. Morgen een rustige dag en op de fiets de omgeving bekijken.

Normandië dag 3

Vandaag even een rustige dag, om 9:00 ga ik broodjes halen (de winkel ging niet eerder open) Linda zet koffie en dekt de tafel.

En we ontbijten heerlijk in het zonnetje. Dat zonnetje is hier best listig, door de koele zeewind merk er bijna niets van.

Na het ontbijt zijn op de fiets gestapt om boodschappen te halen, even kijken welke er open is. Ik vond een Lidl.

Bij de Lidl aangekomen ziet Linda een Intermarchē! Een super mooie winkel en ze verkopen echt van alles!

Ja, we kopen eigenlijk net iets te veel voor twee fietstassen. Een beetje proppen en duwen ging toch alles mee.

We fiets weer terug naar de camping, dit keer weer een andere route, nu met een stuk vrij stijl naar beneden.

Onze teller tikte even de 52 km/h aan. Geen zorgen we zijn heelhuids aangekomen met alle boodschappen.

De rest van de dag hebben heerlijk lui gedaan, puzzelen en lezen. En vooral kijken naar nieuwkomers en hun gestuntel…

De witte muisjes zijn alweer op, wij hebben weleens echt muizen om en onder de tent in Duitsland, hier hebben we vogels hoofdzakelijk duiven.

Normandië dag 4

Vandaag stond D-Day Experience op het programma, we hebben helemaal geen programma hoor! ’s avonds bepalen waar we de volgende dag heen gaan. Alles kan en mag.

Combineren proberen we wel. D-Day was leuk, er waren veel mensen met Jeeps en andere oude auto’s. Zo leuk om te zien, de experience viel een beetje tegen. Je zit dan 5 minuten in een bewegend vliegtuig, hij maakt een noodlanding en het is klaar.

De 3D film was erg mooi, al met al was het een leuk iets, alleen lopen er ontzetten veel mensen (burgers) in militaire kleding. En als we dan iemand zien in een US uniform en hij praat Duits, dan denk wij waarom?

Natuurlijk word D-Day hier commercieel redelijk uitgebaat en dat is logisch. Als het gevoel erbij maar goed is. Na de experience zijn we door gereden naar Sainte Mère Ellise, de plaats waar de parachutist aan de kerk hangt.

Daar hebben we alleen gegeten en wat rond gelopen en een kaarsje gebrand voor ieder die ons lief is. Er stonden ook heel veel oude oorlog voertuigen te zien. Wat is er daar nog veel van bewaard.

We lopen naar onze parkeerplaats, helaas de uitgang was geblokkeerd door een auto van de politie… Ik loop naar de diender en probeer hem in het Engels uit te leggen dat we daar moesten parkeren.

Maar het was privé grond, gelukkig liet hij ons zonder boete weg rijden! Onderweg naar de camping kwamen ook nog een begraafplaats tegen van Duitse soldaten, daar was een hele ceremonie bezig. We sloten daarbij aan. Hier liggen ruim 21.000 soldaten.

Je komt toch altijd weer dingen tegen die niet te plannen zijn, we zien het en gaan erop af. Terug op de camping dinken we wat heerlijk in de zon en laten we bezinken wat we gezien hebben.

Normandië dag 5

Vandaag een sportieve dag, omdat het hier op 6 juli overal een gekkenhuis is zijn we op de fiets naar Omaha beach gegaan.

Overal rijden Jeep’s, de hobbyisten hebben de tijd van hun leven. Wij zwaaien naar ze en dat wordt gewaardeerd!

Het was ongeveer 30 rijden, maar redelijk op en neer. Met de E-bike is dat redelijk te doen, maar trappen moet je.

Zeel mooie dingen gezien en gedaan. Op het strand ligt een monument en om daar een goede foto van te maken moesten we de zee in.

Sandalen uit en gaan, de zee was niet eens echt koud. Maar de bloemen dreven van het monument af en ik zag iemand in US uniform zijn schoenen losmaken.

Ik dacht ik loop op blote voeten, ik pak die bloemen even. Dat is ook gelukt, alleen ging mijn fotocamera daarbij in het kanaal..

Kijken hoe hij opdroogt nu werkt hij even niet meer. We lopen door naar een bunker met een monument.

Als je hier alle monumenten wil zien heb je een uitdaging, ze staan hier overal. Het barst hier ook van de musea, de kleine moet je mijden. Geldklopperij eerste klas.

We fietsen door naar The Garden of the Missing de Amerikaanse begraafplaats Omaha beach, altijd erg indrukwekkend.

Nu allen mega druk en een heuse plechtigheid, terecht hoor dit moeten we niet vergeten!

Er staan zoveel kruizen.. echt bizar😞   We gaan nog een stukje verder kijken bij nog een monument bij het strand.

Het is inmiddels half 3 dus gaan we terug fietsen, gewoon met Google maps in de de fiets stand.

Eerst via een duinpad, je fiets door het mulle zand slepen. Vervolgens via een karrenspoor ruim 3 km door de modder en klei.

Maar weetje dat moesten de geallieerden toen ook! We mopperen wel, net als hun toen, maar we zijn weer veilig aangekomen op de camping.

Als beloning zijn we lekker in het restaurant gaan een eten.

Normandië dag 6

Vandaag zijn we naar Utah Beach geweest. Echt bizar wat hier heeft plaats gevonden.

Hier is een mooi museum bij, ze hebben foto’s van nu gecombineerd met beelden van toen. En veel informatie van veteranen.

Die vaak alleen zeggen “We deden datgeen waarvoor getraind waren.” Gisteren op de begraafplaats hebben enkele veteranen gezien en geklapt toen ze langs kwamen.

Na Utah Beach zijn naar Point du Hoc gereden. Daar moesten ze via touwen de rotsen beklimmen. 

5 dagen voor D-Day was dit gebied gebombardeerd, de diepe gaten zitten  nog in de grond en veel kapotte bunkers.

Het waren weer bijzondere bezoeken, we weten er veel van maar op deze plekken zie je hoe het gegaan is en lees je de verhalen van de veteranen.

In Grandcamp dachten te kunnen lunchen, maar er kon alleen gedronken worden. 

Dus op naar de supermarkt om broodjes en beleg te halen. Het was inmiddels 15:30. Na de lunch op de parkeerplaats rijden weer naar de camping.

Normandië dag 7

Plannen maken… we zou eerst ergens heen gaan, maar dat werd weer iets anders. En dan wakker worden in een zon overgrote Normandië.

Eerst heerlijk ontbeten in de zon, toen verviel ons plan. We gingen lekker fietsen. Het strand ligt hier slechts 14 km. vandaan.

Het was gelijk het strand waar die caissons in zee liggen. Aangelegd om materiaal aan te voeren voor het leger.

Hierna fietsen door naar een bunker. Het zeewindje was behoorlijk, maar even uit de wind was het heerlijk warm.

We rijden door naar het volgende strand Juno Beach. Ook daar was weer veel te zien, een tank werd geschilderd door het leger. Fijn dat dit goed bij gehouden wordt.

We gaan hier lekker lunchen, ze praten hier alleen Frans, dus aan wijzen op de kaart wat we eten willen.

We fietsen naar Golden Beach, ons op een na laatste doel. Het was vloed en het water sloeg op de kade! 

We rijden terug richting de camping, maar via een omweg. Nog even naar die mooie supermarkt om rantsoen in te slaan. En opzoek naar een pet voor mij.

Mijn hoofd heeft bijna geen bescherming meer, dus moet er een petje 🧢 op. Google stuurde ons weer eens een landbouw weggetje op, laten nog een trekker tegen komen. Gelukkig konden we hem passeren. 

We hebben vandaag ruim 60 km. gefietst.

Normandië dag 8

Vandaag zijn we ver weg gegaan, naar Nantes. Ruim 300 km. hier hadden de naties een bunker gebouwd voor de U boten.

We zijn wat aan de laten kant vertrokken, maar we hebben vakantie!

Rond half één kwamen we aan. Om twee uur ging hij weer open om de Franse duikboot te bekijken.

We kopen wel alvast kaarten, en verkennen de omgeving. Echt bizar groot dit complex er konden 20 duikboten onderhouden worden.

En zo massief gebouwd dat bommen van de geallieerden er geen schade aan konden richten. 

a

We gaan wat eten halen bij een supermarkt en lopen we terug naar de duikboot. Wat was dat leuk om deze te bekijken.

Het was de Franse Espadon, echt super interessant. Maar die bunkers zijn zo in mens groot! Gelukkig worden ze nu voor andere doeleinden gebruikt.

Slopen was geen optie en ook niet Frans, die zijn niet van het weghalen wat niet nodig meer is.

We zagen daar ook nog een schitterende brug naar Nantes, die hebben ook even overreden heen en terug.

En toen weer 300 km. terug, Google stuurt je iedere keer toch anders, het laatste stuk binnendoor was erg leuk.

Half acht waren weer op de camping, eerst lekker eten in het restaurant. En nu dit verslag schijven, Linda is druk met de foto’s in de weer.

Normandië dag 9

Vandaag een rust dag, even niets. Rustig ontbijten, we zien wel wat we vandaag gaan doen.

Linda pakt het wasgoed, en ik de vuile vaat. Ik had pech, er was even geen warm water. Er was een storing, het kon nog een uurtje duren.

Ik weer terug naar de tent, Linda heeft de was in de machine gedaan hij zou 3 kwartier nodig hebben.

Dus puzzelen en thee lurken.. Linda loopt weer naar de wasmachine en ik ga weer met de vaat op pad. Dit keer was er welweer warm water.

Dit keer had Linda pech met de wasdroger, maar alles is gelukt. We gingen aan de wandel, even de directe omgeving bekijken. 

Het is een leuk dorp, maar er is niets. Geen winkel of restaurant, wel een vijver met vissen en een kerk met een oud kerkhof. En dat vinden wij ook wel leuk.

In de middag nog even met de voiture naar de supermarkt gereden voor de boodschappen.

Lekker binnendoor gereden over die smalle wegen door die kleine dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

We vermaken ons hier prima!

Normandië dag 10

Dag 10 alweer, wat vliegt de tijd zeg! Vanochtend was het een beetje druilerig weer, dus binnen dingen doen.

We hadden vanochtend ook voor het eerst uitgeslapen (08:30). Dus gingen we ook wat later op pad.

Museum tijd, we beginnen bij het Airborne museum in Saint-Étienne-Mère-Église. In de plaats waar de parachutist aan de kerktoren hangt.

Echt een aanrader dit museum, mooi neergezet met een tablet in je gewenste taal. Hier hebben we het wel even uitgehouden.

Het was inmiddels 14:30 toen we eruit gingen tijd voor de lunch. We eten een tosti bij een Franse dame. Uiteraard geen woord Engels en erg pinnig!

We vonden het te laat voor nog een museum, maar hier vlakbij was ook nog een batterij (bunker complex) van de Atlantikwall.

Ook dit was super interessant, ook weer met Nederlandstalige audiogids. En mega groot en veel zwaluw nesten.

Van het slecht weer hebben niet veel mee gekregen. Toen we weer bij de camping kwamen waren de wegen nog wel nat,Maar de Bbq kon gewoon aan!

Normandië dag 11

Vanochtend eerst opgeschikt door een dode egel 🦔 hij lag er zo zielig bij. Gelijk naar de receptie gelopen om dit te melden.

We stonden op het punt om weg te rijden richting Caen, en daar kwam al iemand om de dode egel weghalen. Echt super geregeld hier.

In Caen gingen we naar museum “Mèmorial de Caen”. Bij aankomst bleken er ook net een paar schoolbussen leeg gelopen te zijn.

Een zeer interessant museum, maar veel luisteren aan zo’n audiogids ding. En veel lezen in het Engels. Samen met het gejengel van honderd kids..

We hebben het volbracht, vermoeid gaan we lunchen in dit museum. Het blijft ons verbazen om te zien hoeveel mensen de troep laten staan en weglopen! 

We lopen buitenom door de tuin weer naar de auto, we was inmiddels 14:30. Geen tweede museum, dus plan B!

We hadden nog een Beach te bezoeken, en het was weer strand weer.

Dus wij naar SWORD Beach, daar was ook weer veel te zien. Ook iets niet meer te zien, we zochten een monument. Die zou op het strand moeten staan, maar was niet te vinden.

We halen de boodschappen en rijden terug naar de camping, heerlijk over die smalle weggetjes door die dorpjes echt genieten.

Voor vandaag stond Mont-Saint-Michel op het programma. Het was 1:30 uur rijden. 

Om 8:00 vertrokken we en om 9:31 stonden we op de parkeerplaats (handig die parkeerkaartjes).

Het was wachten op de pendelbus of ruim 2 km. lopen, wij zijn gaan lopen.

Het was nog best mistig, maar opeens zie je het eiland.

We moesten allebei naar het toilet, dat waren onze eerste euro’s. Daarna lekker aan de koffie met een pannenkoek.

We hadden kaartjes voor vier musea, de eerste was niet echt boeiend voor ons. Het ging om bootjes en alles in het Frans.

Het tweede was wel erg leuk, over het eiland. En je gaat steeds verder om hoog. Op van die oude stenen trapjes.

Het derde en vierde zaten dicht bij elkaar en ging over de geschiedenis echt heel leuk.

We klimmen nog even door naar de Abdij gelukkig is dat geen probleem voor ons, en zeker de moeite waard.

Het was inmiddels 14:00 dus opzoek naar lunch en wat te drinken. We vinden een broodjes zaak en zitten op een muurtje te eten.

De musjes hadden dit snel door, en wij voeren ze graag. Na de lunch duiken we nog een kapel in en steken daar een kaasje aan.

Bij terug komst vlogen de meeuwen er in het rond en pikten de boordjes van mens af. Wij lopen weer verder de winkelstraat door en gaan het eiland verlaten.

Dit keer gingen we met de pendelbus, natuurlijk afgeladen met…. Schoolkinderen, wel leuk dat hier nog mensen opstaan voor de oudjes.

Het tweede bezoek aan een getijdencentrale viel voor ons wat tegen, er was weinig te zien. Het was wel gratis.

Normandië dag 13

Vandaag hebben we eigenlijk helemaal niets gedaan. Klinkt niet spannend hé..

Maar het was zulk mooie weer, daar bleven we vandaag even lekker van genieten. 

Dus het was dus puzzelen, lezen en luieren in de zon. O ja ook nog boodschappen gehaald.

Normandië dag 14

Vandaag begonnen we met de Romeinen. In Lillebonne staat een Romeins theater.

De weg ernaartoe duurde ruim 2 uur en via tolwegen, iets waar wij niet zo van houden. Het rijd wel door, maar inclusief een tolbrug waren we ruim 8 euro kwijt.

Daarentegen was het theater en parkeren daar gratis, we blijven Hollanders 😉.

Het theater viel ons een beetje tegen, het is uit de Romeinse tijd. We bekijken alles. Net als twee schoolklassen…

Nu de vaginatie op mijdt tolwegen gezet en lekker via een gratis pontje over de Seine.

Het tweede doel was Honfleur, hier zijn we ooit op de motor gestrand in de regen. Toen hebben alleen de hotelkamer gezien… 

Maar nu met 24 graden en een blauwe hemel was het goed vertoeven!

Parkeren was niet gratis, je kunt niet alles hebben. Het was inmiddels lunch tijd, maar we hadden geen zin in een vette hap. Gelukkig hadden ook heerlijke salades!

We lopen langs de oude haven, en zien gelijk de houten kerk staan, echt prachtig. We branden weer een kaarsje voor ieder die ons lief is.

We zoeken naar de gekleurde huizen in Honfleur, dit hadden we op internet gezien. En dat doet het altijd leuk op de foto’s. Maar niet gevonden.

We gaan het vragen bij de VVV, een zeer aardige man zeg dat ze om de oude haven staan.

Maar ik laat hem de foto zien die ik van internet vond.. toen zij hij dat door de zon de kleuren vervaagt zijn. Dus niet meer zo mooi als op internet.

We eten nog een ijsje (bedankt mam) en rijden weer terug naar de camping. Waar Linda weer een heerlijk gerecht op haar wonder gasbrander maakt!

Normandië dag 15

Vandaag zijn we op de fiets op pad gegaan. Wel vlakbij naar Bayeux, waar we ook onze boodschappen doen.

Het is een half uurtje fietsen, bij de VVV parkeren we onze fietsen en gaan een plattegrondje halen. 

Er is daar een mooie wandel tocht gemaakt door het oude centrum. We komen langs de Bayeux Kathedraal. Deze was vrij te bezoeken.

Echt weer schitterend en mega groot, we branden weer een kaarsje 🕯️. De route ging weer verder. 

De volgende stop is het Tapisserie de Bayeux! Ik dacht trappistenbier, maar het was een een tapijt.

Wel heel mooi, 50 cm hoog en 70 meter lang. Een soort stripverhaal uit de 11 de eeuw. We kregen weer zo’n luisterding mee in het Nederlands. 

Was wel lastig foto’s maken met één hand. Nu hoor ik later van Linda je er geen foto’s mocht maken 😇.

We maken het rondje af en gaan opzoek naar een restaurant voor de lunch, we namen antipasto, ik ga hier gewoon olijven eten.. het was heerlijk.

We kochten gelijk kaarten voor twee musea ook voor een oorlogsmuseum. Qua prijs scheelde dat €5,- pp. Maar eerst gingen we naar de militaire begraafplaats.

Het museum was daar schuin tegenover, het was de moeite waard alleen tanks en Jeeps hebben hier al genoeg gezien. De film was erg interessant.

En voor weer terug gingen fietsen gingen nog even naar een snoepwinkel, een Eldorado! We mochten diverse snoepjes proeven en alles wordt daar gemaakt.😋

Normandië dag 16

Vandaag weer een flink stuk rijden, we gingen naar La Falaise d’Amont in Étretat.

Hier zijn die mooie krijtrotsen, we gingen niet heel vroeg er moest nog brood gehaald worden voor het ontbijt en de winkel gaat pas om 9:00 open.

We rijden weer zonder tolwegen, dat is ruim een uur meer reistijd, gelukkig hebben we die tijd ook. En onderweg zie ook weer leuke dingen.

We komen daar aan rond 12:30, een parkeerplaats vinden is daar een draak. Het deed mij herinneren aan mijn tijd in Amsterdam! Rondjes rijden tot er iemand weg gaat.

Toen had ik daar vaak geluk mee, en gelukkig vandaag ook. We moeten 5 euro betalen voor 5 uur. We kregen netjes een kaartje maar geen afschrijving van de 5 euro…

We komen daar aan en zien dat je aan twee kanten naar boven kan lopen. We gaan eerst lunchen met een tosti. Niet op een terrasje, ook daar stonden files!

We eten hem wel op een bankje op de boulevard. We beginnen met de klim aan de rechter kant, daar staat ook een kerkje bovenop. Helaas volledig in de stijgers en niet te bezichtigen.

Het is daar erg mooi, het was de moeite van de klim waard! Naar beneden ging een stuk makkelijker.

En toen ook nog even de linkerkant naar boven, de nieuwsgierigheid wint het altijd. Gelukkig waren wij niet de enige die hijgend boven kwamen.

Gelukkig herstellen wij daar weer snel van. Deze kant ook geweldig er is zelfs een rots waar in kan, via een bruggetje.

Daar boven zien we mensen beneden via het kiezelstrand naar de grot lopen.. en daar kwam hij weer, nieuwsgierigheid!

Na het genieten boven hobbelen wij alweer over de kiezels richting de grot. Hoewel het eigenlijk niet mocht heb ik toch een kiezel meegenomen.

Rond 20:00 waren we op de camping en maar meteen het restaurant in gedoken om te eten.

Normandië dag 17

Vandaag weer een rustdag gehouden, we ontbijten heerlijk in de zon voor de tent. Maar er kwamen regenbuien aan.

Dus gingen we in de tent zitten, het ging er even flink aan toe met donderbuien. Dus pakken we onze boeken en gaan lekker lezen.

Dat resulteerde wel in twee uitgelezen boeken. Tussen de buien door doet Linda nog een wasje tussendoor.

We smeren een broodje voor de lunch en na de was gaan we nog even boodschappen halen. Maar het was zondag en onze super was dicht…

Maar Google is toch zo handig en vinden een winkel die wel open is en op 2 minuten afstand ✔️

Tot een uur of vier regende het nog en nu schijnt de zon weer. De plannen voor morgen zijn gemaakt. 

Normandië dag 18

Vandaag een dag van de streekproducten! Na het ontbijt reden we naar het plaatsje Camembert, bekend om die ronde Franse kaasjes.

Het is maar een klein dorpje, met een kerkje, een kaasmuseum en een souvenirwinkel/proeverij van het museum.

Het museum is leuk in elkaar gezet en legt uit over de geschiedenis van Camembert kaasjes.

De proeverij bestond uit drie stukjes stokbrood met verschillende kaasjes, we namen een streekgebonden appelsapje bij (geen Calvados).

We zetten de vaginatie in voor ons tweede doel! De Calvados experience, het was een uurtje rijden vanuit Camembert!

Het was inmiddels lunch tijd en in het dorp Pont-L’Évêque vinden we een soort snackbar. We denken laten niet te veel eten. 

Allebei een broodje kabab en één klein patatje. Je raad het al, het waren mega broodjes.. In ieder geval een goed bodempje voor de Calvados.

Ook hier hebben ze een mooie manier gevonden om alles uit te leggen. Allemaal kamers waar films te zien zijn over de geschiedenis van Calvados.

Uiteindelijk komen we bij de proeverij. Een aardige man legt van alles uit, en laat ons kleine beetjes proeven. Erg lekker 😋. 

Maar ook erg duur, de laatste die hij laat proeven was 25 jaar oud. Echt heerlijk! In de aanbieding was hij €139,- We hebben bij een fles van 6 jaar gehouden.

We gaan weer terug naar de camping, we vermijden de snelwegen en Linda tuft heerlijk over de binnen wegen. We halen onderweg nog wat boodschappen. 

Wel een rare supermarkt hoor, de dame bij de kassa had niet veel zin in, ze wees nog net niet naar zelfscan kassa.

Het was weer een mooie en leerzame dag vandaag, het was droog maar bewolkt.

Normandië dag 19

Het weer zag er twijfelachtig uit vanochtend dus eten we binnen. We hadden wel een plan voor vandaag.

Weer streekproducten! Dit keer likeur, het was wel weer een stukje rijden, weer met een cruse over de Seine.

We gingen naar Palais Bénédictine in Fécamp echt een aanrader om daar een keer heen te gaan.

Het zit in een schitterend gebouw en ze maken heerlijke likeur. Aan het eind moeten eerst gaan ruiken aan 8 glaasjes, uit verschillende fase van het stooktraject.

Echt heel leuk gedaan, daarna mochten we 3 likeurtjes proeven 😋. Uiteraard belanden we daarna in de shop. En allebei een fles van onze smaken mee genomen. 

Op de  terug weg werden nog overvallen, door een wolkbreuk vlak voor de pont. 

En daarna weer eten halen voor het avondeten nu weer eens een andere winkel de Super U, echt geweldige winkels. 

Op de camping was het droog, en eten we weer lekker buiten. We gaan de vaat doen, en toen begon de regen hier. Gelukkig wel alles binnen gezet. Gelukkig duurde de bui niet lang.

Normandië dag 20

Vandaag was het weer een zon dag, dus springen we op de fiets. Nu naar Caen, het was een uurtje fietsen.

Ons eerste bezoek was het mannen klooster erg mooi maar sober, het bezoek aan de kerk was gratis, daar houden we van. Wel een kaarsjes gebrand!

Het volgende bezoek was het vrouwen klooster, maar eerst een broodje gegeten bij Pains by Marcel. Erg lekker, we fietsen door. 

Het vrouwen klooster was helaas dicht, hun kerk wel open dus die is wel door ons bekeken. Ook een beetje sober, geen pracht en praal.

Hierna gaan we naar Chateau Caen een oud kasteel of meer ruïne daarvan. Wij houden daarvan!

Dan moeten we nog ruim een uur terug fietsen, geen probleem hoor. Google wijst ons de weg.

Alleen weer over modderpaden, onze fietsen krijgen het flink te voortduren hier.

Vanavond gaan we heerlijk mosselen eten in het restaurant, Normandië staat bekend om zijn mosselen. En heerlijk waren ze.

Normandië dag 21

Omdat het nu zulk heerlijk weer is hebben wij besloten om het kamp op te breken. Een dag eerder als gepland.

Maar we doen nu ook de terug weg in twee etappes, we zijn nog steeds in Frankrijk. Nu zitten we in een hoteltje in Saint- pol-sur Ternoise.

Het inpakken ging op zich voorspoedig, eerst de tent leeg maken, meubels demonteren. De auto gereed maken om in te pakken.

We gingen als een speer! De binnentent eruit gehaald om alles goed schoon te maken. Je krijg altijd veel bezoek op de camping, spinnen, vliegjes, oorkruipers. Ze mogen allemaal op de camping blijven.

Als laatste gaan de fietsen drager en de fietsen erop. We merken wel dat we veel souveniertjes meegenomen hebben, maar het past erin!

Kwart voor elf zijn we klaar voor vertrek, Linda meld ons af, krijgt nog geld terug omdat we eerder weg gingen. Echt goed geregeld hier. Ik gooi het laatste afval weg en we vertrekken.

Wij vonden dit een fijne camping schone sanitair, een goed restaurant en gezellige mensen. Het is allen geen camping voor kinderen.

We rijden weer zonder tolwegen, man, man, man wat heeft Frankrijk veel rotondes. Je zou er draaierig van worden.

Rond lunchtijd gaan we een broodje halen bij een tankstation, hier zelfs gratis plassen. Waar vindt dat nog?

Onder het eten gelijk weer musjes voeren, het blijven leuke vogeltjes. Rond half 5 kwamen we bij het hotel. 

Maar hij was op slot! (Inchecken vanaf 17:00) en in Frankrijk is tijd, tijd! We lopen een rondje door het dorp. Het lijkt niet veel bijzonders.

Maar het is maar voor één nachtje. Na het rondje ging de deur open en kregen we kamer 47 met balkon, maar we mochten niet op het balkon komen.

Wij begrepen dat wel na aanschouwing van het balkon. Verder is de kamer prima. Eerst lekker douchen en om 19:00 gingen we eten in het hotel.

We hebben daar echt heerlijk gegeten. La Joue de Boeuf façon Carbonade Flamande (Runderwang), we hebben dit beide nog nooit gegeten. Gewaagd zeker, maar echt heerlijk.

Als toetje neemt Linda het kaasplankje en ik iets met Calvados. We hebben echt heerlijk gegeten (boven verwachting).

Normandië dag 22

We hebben lekker geslapen in het hotel, het ontbijt hadden we om 8:15 besproken.

We kwam wat vroeger benden, en we konden plaatsnemen. Het ging een beetje raar, we kregen koffie maar we hadden geen bord?

Er stond een mandje met 2 croissantjes en wat stokbrood, maar geen beleg (kaas of ham) alleen zoetigheid..

Zo lekker als het avondeten was, zo mager was het ontbijt. Half negen gingen we rijden.

We probeerden nog een koffiestop te maken in België, maar dat tankstation was zo een doolhof dat we maar door gereden zijn.

Kwart over één waren we thuis, auto leeg halen en de zooi weer opruimen.

Deze drie weken zijn omgevlogen.