Voor het eerst weer een concert, de kaarten hadden al een lange tijd... Door covid een aantal keren uitgesteld. 

Het was op vrijdagavond 22-10, wij waren blij. Maar de mannen van DI-RECT waren ook weer super blij door het dolle heen!

Ze gaven een super concert, echt alles gegeven. Hun hebben dit ook zo erg gemist, hier doen ze het voor optrede voor volle zalen. 

Eerst voeld het vreemd en niet oké, zoveel mensen dicht tegenelkaar.. Wij hadden gelukkig zitplaatsen in een niet zo druk gedeelte. Maar het was weer een heerlijke ervang!

Bedankt DI-RECT.

 

We hadden de kaarten al een tijd op het prikbord hangen voor Level42, ik ging er ook vanuit dat dit concert snel uitverkocht zou zijn. Dat was inderdaad het geval, in één week twee keer in een uitverkocht Paradiso! Lekker oprijd reden we weg naar Amstelveen, nog in Hoofddorp voel ik even of mijn portemonnaie in mijn zak zit. Linda ziet me dit doen en bedenkt zich dat ze haar OV-kaart niet mee genomen heeft (die heeft ze bij haar autosleutels). Rap keren we om en halen de vergeten spullen (OV-kaart, mijn telefoon en de camera van Linda) wij gaan ook een keer uit..
 
phoca thumb l lrg dsc01893Alles bij elkaar waren we ruim op tijd op het Leidseplein, dat gaat super met de tram. De rij voor Paradiso begon zich al te vormen, we konden aansluiten en zo koud als een steen gaan worden of eerst nog even een kroket gaan halen bij Febo in de Leideschestraat. We zijn voor de kroket gegaan, door de straatjes rond het Leidscheplein krijg je het gevoel weer in Sri Lanka te zijn. Bij elke eet gelegenheid staat iemand buiten, die je naar binnen probeert te praten. Zee spreken je altijd in het Engels aan en vragen altijd “Where are you frome” Ik antwoord dan altijd netjes in het Engels dat ik net gegeten heb.
 
Bij de ingang van Paradiso is het altijd een beetje dringen en duwen, daar moeten we maar aan wennen. We worden allervriendelijkst binnen gelaten door de zelfde kaarscanner van maandag. Het is erg druk omdat er ook iets in de kleine zaal aan de voorkant is. We lopen gelijk naar boven om daar een plekje te gaan zoeken.
 
Level42 begon redelijk op tijd en de vonken spatte er al snel vanaf. We zaten dit keer boven rechts van het podium, een mooi plekje tussen de pilaren in.
De lichtshow de hele entourage maakte ook dit weer een onvergetelijk concert. Mark King maakte nog een leuke grap over rozen en tulpen, maar de zaal begreep hem niet, hij was echt wel leuk maar werkt alleen in het Engels.
 
Bij de bekendere nummers ging het zaaltje echt helemaal los, slechts enkele kende alle nummers, eerlijk toe gegeven kende ik ze zelf ook niet allemaal. maar de sound was goed en het enthousiasme spatte er vanaf er werd een fantastische show neer gezet, Mark King en band bedankt voor deze heerlijk avond!
 
Hans & Linda

Een concert is altijd leuk, buiten concerten heb ik ook wel wat mee. Na twee concerten in het Gofertpark, één op het Malieveld was dit toch wel de apartste tot nu toe. Het was namelijk in de voor tuin van het Paleis Soestdijk. Het was één van de beste coverbands van Queen, onze verwachtingen waren hoog.

Op de snelweg ging het gelijk al fout, de beschrijving gaf aan dat we afrit 33 moesten nemen maar die kwamen wij niet tegen. Dus terug gereden naar afrit 11. We reden volgens aanwijzingsborden naar parkeerplaats 1 in eerste instantie dachten wij dat die het dichts bij zou liggen. Dit bleek niet het geval, maar er stond wel een pendelbus klaar die ons naar de ingang bracht.

Dat was echt super geregeld met verkeerregelaars zodat we overal door konden rijden. Op het terrein direct een warm welkom door twee lakeien, en de lucht van lekker eten. Onze boterhammen mochten niet mee naar binnen dus die aten we bij de ingang nog even op, jammer maar wel begrijpelijk.

We gingen nog even voor een toetje, fronzen yoghurt met twee toppings, erg lekker. Het lukte ons zowaar dit zonder vlekken naar binnen te krijgen. Daarna opzoek naar een collega van Linda, die was er ook met haar man. We hoorde dat ze ergens bij een gril tent zaten, en er waren er geloof ik drie. Maar toch gevonden, gezellig even wat gedronken en gekletst.

Wij gingen naar het podium, en stonden zomaar vlak vooraan bij het hek, het voorprogramma was leuk maar toen Queen begon ging het los. Ik telde zes mannen op het podium, en volgens mij was Queen slechts met vier. Maar buiten dat klonk het super goed. De band komt uit Zuid Afrika en is een gelegenheids band. Ze spelen dus allemaal bij andere bands, en komen alleen voor Queen bij elkaar.

De zanger deed het echt heel goed, de bewegingen en uitstraling kwamen dicht in de buurt van die van Freddy . Ook de gitarist was erg goed, en kwam ook dicht in de buurt bij Brian, qua sound. Alles bij elkaar in deze setting met deze achtergrond was het gewoon weer een avond geniet. Na afloop werden we weer netjes met de bus terug gebracht, met een gezellige chauffeur. Oké hij noemde me wel ouwe, maar vooruit..

Hans & Linda  

Ik kan me nog het eerste youtube filmpje van Regina herinneren waardoor mijn interesse gewekt werd in haar als zangeres. Het was een heel lullig filmpje, waarin Regina haar fans een gelukkig nieuwjaar wenst (https://www.youtube.com/watch?v=nXjUZ7ug5Nw) dat was in 2009.
Sinds dien ben ik regelmatig muziek van haar gaan luisteren. En kwam ik zo af en toe in contact met andere fans, die haar ook op een aparte manier hebben leren kennen, er is ooit een nummer van haar in een reclame spot van KPN gebruikt en de titel song van de serie 'Orange is the new black’ kwam van haar.
Toen ik via ticketmaster hoorde dat ze naar Paradiso in Amsterdam zou komen waren de kaarten al snel besteld. Na 7 jaar ging ik Regina Spektor live horen zingen en spelen. Voor Linda was ze redelijk onbekend, we hadden thuis wel een beetje naar haar muziek geluisterd. Maar daar haal je geen zeven jaar mee in. Gelukkig vond Linda het ook een fantastisch concert, al moesten we wel erg veel geduld hebben voor Regina, ze kwam ruim 45 minuten te laat het podium op.
We hadden een beetje pech dat we aan de verkeerde kant van de vleugel stonden, we zagen helaas niet heel veel van Regina. Maar we stonden zo dicht bij. Het was geweldig, wat een stem heeft die meid. We stonden echt tussen de diehard fans, die zelfs met tranen in de ogen stonden. Een uitverkocht Paradiso heeft genoten van haar concert. Mijn waardering voor Regina Spektor is alleen maar groter geworden. Als afsluiter zong ze Samson, dit was voor mij het eerste lied wat ik van haar hoorde, na het nieuwjaars filmpje!
Hans & Linda

Ik had al een concert van hem beleefd, ja de concerten van Bruce Springsteen beleef je. Het is iets aparts er gaat zo ontzettend veel energie vanuit, het is lastig dit te omschrijven zelfs voor mij. En ja ik wilde dit nog wel een keer meemaken en delen met Linda. Linda kende wel zijn muziek, maar was nog nooit naar een concert van Bruce geweest.

Het leek er heel even op dat dit ook zo zou blijven, bij het bestellen van kaarten kreeg ik na een lange wachttijd te horen dat het concert uitverkocht was. Daar zat ik dan met mijn creditcard, te balen als een stekker. Ik had Linda al geappt dat we er naast zaten, en had ook mijn gerieven hier over op Facebook gespuid.

Tot ik even voor 12:00 een privé bericht kreeg van Hans van Os, er ‘stond alleen probeer het nu nog eens er zijn weer kaarten’ En ja hoor ik rolde er zo doorheen, de kaarten waren er. We gaan naar Bruce Springsteen op het Malieveld in Den Haag.

Ik was vergeten vrij te nemen op de dag van het concert, ik dacht met een uurtje eerder stoppen lukt het wel. Maar het verkeer richting Den Haag werd al snel druk. Linda waaschuwde mij daarvoor en dus toch maar een halve dag vrij genomen. Linda was iets eerder thuis en had eten gemaakt voor in onderweg in de auto.

Op naar Den Haag via een klant van ons had ik een keytag geleend en ik kon gratis en practisch naast het Malieveld parkeren, dat was even super aardig. We stonden al snel op het gestaag vollopende Malieveld, dit keer geen Passarmalam maar Bruce Springsteen!

Het voorprogramma met the Steriophonics was al heel aardig, maar precies optijd zoals je van Bruce mag verwachten begon het concert waar we met zo’n 65000 man voor waren gekomen. Het was genieten van begin tot het einde. Zonder pauze en op twee glaasjes water ging Bruce er ruim drie uur op door.

Ook liep hij regelmatig half tussen zijn publiek om briefjes met songteksten op te halen, die liet hij dan zien aan de E-streetband met andere worden, dit wordt hem! Geweldig was hij, een klein meisje mocht met hem zingen. Hij maakte er weer één groot feest van.

Een concert om nooit te vergeten, het verlaten van mijn handige parkeerplaatsje was iets lastiger. Maar we zijn thuis gekomen, ondanks de vervelende man in (hoe kan het ook anders) een BMW die vond dat de A4 echt van hem was..

Hans & Linda