Afdrukken
Categorie: Concerten
Hits: 4050
We hadden de kaarten al een tijd op het prikbord hangen voor Level42, ik ging er ook vanuit dat dit concert snel uitverkocht zou zijn. Dat was inderdaad het geval, in één week twee keer in een uitverkocht Paradiso! Lekker oprijd reden we weg naar Amstelveen, nog in Hoofddorp voel ik even of mijn portemonnaie in mijn zak zit. Linda ziet me dit doen en bedenkt zich dat ze haar OV-kaart niet mee genomen heeft (die heeft ze bij haar autosleutels). Rap keren we om en halen de vergeten spullen (OV-kaart, mijn telefoon en de camera van Linda) wij gaan ook een keer uit..
 
phoca thumb l lrg dsc01893Alles bij elkaar waren we ruim op tijd op het Leidseplein, dat gaat super met de tram. De rij voor Paradiso begon zich al te vormen, we konden aansluiten en zo koud als een steen gaan worden of eerst nog even een kroket gaan halen bij Febo in de Leideschestraat. We zijn voor de kroket gegaan, door de straatjes rond het Leidscheplein krijg je het gevoel weer in Sri Lanka te zijn. Bij elke eet gelegenheid staat iemand buiten, die je naar binnen probeert te praten. Zee spreken je altijd in het Engels aan en vragen altijd “Where are you frome” Ik antwoord dan altijd netjes in het Engels dat ik net gegeten heb.
 
Bij de ingang van Paradiso is het altijd een beetje dringen en duwen, daar moeten we maar aan wennen. We worden allervriendelijkst binnen gelaten door de zelfde kaarscanner van maandag. Het is erg druk omdat er ook iets in de kleine zaal aan de voorkant is. We lopen gelijk naar boven om daar een plekje te gaan zoeken.
 
Level42 begon redelijk op tijd en de vonken spatte er al snel vanaf. We zaten dit keer boven rechts van het podium, een mooi plekje tussen de pilaren in.
De lichtshow de hele entourage maakte ook dit weer een onvergetelijk concert. Mark King maakte nog een leuke grap over rozen en tulpen, maar de zaal begreep hem niet, hij was echt wel leuk maar werkt alleen in het Engels.
 
Bij de bekendere nummers ging het zaaltje echt helemaal los, slechts enkele kende alle nummers, eerlijk toe gegeven kende ik ze zelf ook niet allemaal. maar de sound was goed en het enthousiasme spatte er vanaf er werd een fantastische show neer gezet, Mark King en band bedankt voor deze heerlijk avond!
 
Hans & Linda