Waterliniepad.

Route 1

Na het Romeinse Limespad, zijn we nu begonnen aan het Waterliniepad. Deze route is iets langer en in 21 delen. Dus we wandelen nog even door. Na het parkeren van de auto’s gaan we opzoek naar de wit/rood markeringen 🇵🇱. In Volendam liepen langs het IJsselmeer het was redelijk mistig, maar vonden wel een wafelbakker. 

In Edam waren de markeringen goed verstopt, maar met app van Linda zijn we eruit gekomen. We lopen en maken foto’s, van mooie dingen maar ook van gekke dingen. In het water duikende meeuwen een geit op een bankje.

Over een dijkje lopen we richting Kwadijk, helaas was er een brug afgesloten. Een omleidingen van 2 km. Voor mij een bekende plek. Hier heb ik aan een lift gewerkt. In de immens grote watertoren.

We hebben inmiddels alweer 15 km in de voeten, de laatste 5 nog te gaan. Net voor het einde moeten we nog over de A7. Een niet zo fijn viaduct met nare trappen. We stopte bij het fort Beemster, die met een sauna.

Route 2

Vanochtend eerst twee auto’s ijsvrij maken. Dus een latere start, en het zou een lange tocht worden. We rijden naar het eindpunt Krommenie, parkeren een auto en we rijden weer naar het sauna fort. Ook in die rit hadden we weer een omleidingen (wij hebben dat). Eindelijk gaan we lopen, het was inmiddels kwart voor 11. Maar het ging super. We zien weer veel mooie, rare en grappige dingen.

Zelf gemaakte verkeersborden en ondersteboven eenden. Het was een mooie route, leuker dan route 1. Alleen was er bij het lopen ook een pontje nog niet in de vaart. Dus lopen we de alternatieve route, een omweg van 4 km. Dit keer totaal 24 km gelopen, waarvan de laatste 4 op karakter. De conditie is daarbij niet het probleem. Het ondergestel begint te muiten, een pijntje in een knie, heup en de voetjes..

Route 3

Door het slechte weer hebben niet op zaterdag gelopen, en ook voor vandaag hadden we twijfels. Maar vanochtend bleek weersverwachting een stuk beter, dus uit de veren en op pad. De afstand viel dit keer mee 12 km. Het zijn er 13 geworden. Het was een heerlijke route door het oer Hollandse landschap. Langs diverse forten en andere waterlinie dingen. 

Daar nog een broodje kroket gegeten en weer terug naar het begin om de auto van Linda op te halen. Heerlijk gewandeld en even lekker uitgewaaid.

Route 4

Vandaag weer heerlijk gewandeld langs de waterlinie. We liepen van het pontje Spaarndam naar hotel de Zoete Inval in Haarlem. Even zoeken naar eerste markering, en we steken zijkanaal C over en lopen alweer snel in de klei. Heerlijk rustig! Een stukje verder lopen over een golfterrein. We eten een krentenbol maar een kauw had daar ook wel trek in, hij kwam heel dichtbij ons en ik wilde een foto van hem maken.

Hij wilde naar het stukje krentenbol, maar durfde het niet.. We lopen door, opzoek naar een bankje voor de koffie pauze. Natuurlijk zijn ook hier de bankjes dun bezaaid. In Spaarndam vonden we een bankje, toen gelijk maar een broodje gegeten het was inmiddels half één. Natuurlijk ook de eenden en 2 meeuwen aten gezellig mee! Vlak voor het einde van de route moesten nog even de modder in, nog even de schoenen vies maken. Wel een mooie stukje langs de Mooie Nel. Een heerlijke route van 14 km!

Route 5

Weer een korte route van 12 km, ja ik heb daar weleens anders over gedacht. Ik begon niet helemaal lekker, mijn rechter knie wilde niet. Hij deed pijn en ik begon redelijk mank te lopen. Mijn linker knie was altijd het probleem, maar daar heb ik geen last meer van. Linda keek even naar mijn bandage en die bleek te strak te zitten. We komen langs een bord dat er in dit gebied lepelaars zitten, ik dacht jaja en nooit te zien.

Maar dit keer is het toch gelukt er een op de foto te zetten. We stoppen voor koffie met een krentenbol en ik kom er achter dat ik mijn horloge niet op wandelen heb gezet.. Het was weer een leuke route, op bekend terrein voor ons. Van Haarlem naar station Hoofddorp. We hadden hier al vaak gefietst, maar het blijft een mooie omgevingen. We kwamen ook een ander stel tegen die de zelfde route volgt. We lopen over de genie dijk van af de ringvaart. Halverwege eten onze bammetjes en we zouden de jassen uit doen. Maar er kwamen wolken voor de zon, dus de jassen gingen weer aan. We lopen het laatste stuk naar het station. Weer heerlijk gelopen..

Route 6

Ik heb geen rust in mijn kont, gisteravond zeg ik tegen Linda “We zijn morgen vrij, dus we kunnen nog lopen. We zetten de wekker om 07:30 en staan op met sneeuw. Bij het ontbijt kijk ik nog even op buienradar en rondom Amsterdam zou het mee vallen. We rijden weg in wat ik graag noodweer noem. Maar naarmate we Uithoorn naderen begon het al redelijk op te klaren.

Om Linda een beetje te narren stap bij haar in de auto met mijn zonnebril op. We rijden naar Hoofddorp parkeren de auto en al snel lopen wij in een hagelbui. Gelukkig niet heel lang, we lopen de genie dijk tot de ringvaart. Op de Aalsmeerderdijk waren nog twee omweggetjes, we hebben er 1 gedaan. Door de werkzaamheden rond de brug kwamen we aan de verkeerde kant van de weg te lopen. Ook wel handig, even een sanitaire stop bij Linda’s werk, dank aan Berghoef. We lopen naar de Stommeerweg, Linda belt even haar moeder, om daar even aan te lopen. Het was inmiddels 12:00 dus gelijk een super goede lunch plek. Was weer gezellig mam! We stappen op om weer door te lopen, en weer lopen we in de sneeuw. Wat is het weer raar weer. Maar weer heerlijk gewandeld en leuke dingen gezien. In Uithoorn hadden we een leuke omweggetje door een mooi park. Daar kom je een eend met 13 kuikens tegen, heerlijk dat kleine spul. Na de 17 km voelde ik toch weer pijn in mijn linker knie, gelukkig herstelt dat weer snel.

Vandaag weer heerlijk aan de wandel, dit keer van Uithoorn naar Abcoude. De rit zou 17 kilometer zijn. Maar inmiddels kennen jullie ons al een beetje, het wordt iets meer. We lopen vanuit Uithoorn langs de Amstel tot het pontje Nessersluis. Voor ons een bekend omgeving, wij komen ook overal. Er zit daar een fort, en wij zijn daar geweest. Een rondleiding met gids, altijd leuk.

We gaan met de pont naar de overkant en lopen 4,5 kilometer over een dijkje, schitterend omgeving maar reedte druk. Veel fietsers auto’s en motoren. Ik zeg er verder niets over, rij zelf ook graag over dijkjes. De motoren deden het goed, reden langzaam en waren vriendelijk. Alleen één auto reed ons rakelings voorbij, het merk heeft drie letters begint met B en eindigt met W. Op een gegeven moment komen bij een splitsing, er was een alternatieve route ivm het broedseizoen. Wij zien geen afsluitingen dus houden de normale route aan. Die afsluiting was er wel, maar maar na ruim 2 km. Dus we moesten weer terug, eerst daar geluncht op toch wel een mooie plek. Die extra km’s werden wel weer beloond met lepelaar. Die een iets te grote vis te pakken had, hij kreeg die niet goed naar binnen. We waren weer op de dijk voor de alternatieve route. Ook een mooie route, en wel iets langer. Totaal kwamen we vandaag op 22 km.

Route 8

Een drukke dag, maar er wordt gewandeld. Vanochtend eerst naar de stort om de troep uit de tuin weg te gooien. Dit doen we in de bus van mijn werk, dus na de stort de auto’s weer ruilen in Poeldijk. Daarna naar huis om de rugtassen op te halen. We gaan weer op pad met twee auto’s , er is geen tijdlimiet de avondklok hebben we niet meer. We lopen van Abcoude naar Weesp, een mooie landelijke route.

We lopen langs fort Nigtevecht. We moeten over een loop/fiets brug het Amsterdam-Rijnkanaal over. Maar eerst een broodje. Die brug is vrij hoog, er moet dus een flinke slinger in zitten om naar boven te kunnen fietsen. We lopen door Nigtevecht en volgen de Vecht. We zien weer ontzettend veel beesten. We lopen over een landweg richting Weesp. Langs die mooie houten huisjes lopen we deze vestiging-stad binnen. We zijn hier niet onbekend we zijn hier vaker geweest op de motor. We stoppen bij het restaurant en pakken zo ook nog even het terrasje mee, een lekker wijntje, een bitterbal! (Omdat het kan). Voor we naar huis gaan gaan we nog even door de wasstraat en met twee schone auto’s weer naar huis.

Route 9

Het was schitterend weer, dus wij weer lekker aan de wandel. We lopen route 9 (van de website van Wandelnet). Omdat we uitkomen bij een station zijn we met één auto gegaan. We parkeren bij station Weeps (weekend gratis). En gaan van start, we lopen naar fort Ossenmarkt daar start onze route. Het eerst deel hadden we al gelopen in het Westerborkpad, maar het blijft een mooie omgevingen.

Deze route zou 23 km lang zijn, een beetje te veel voor ons. We besloten het stuk naar Muiden over te slaan, hier zijn al zo vaak geweest. Dat scheelde zo’n 3 km. We zoeken inmiddels al weer naar een bankje voor de koffie pauze, er staan hier bar weinig banken. Maar het Naardermeer is een prachtig gebied, er is zoveel te zien. We hebben nu de route “met hond” deze weg loopt voor een deel gelijk aan de A1. Wat staan daar veel klaprozen langs de snelweg, daar kun wordt je toch blij van! Met 22 graden merken toch dat we best veel vocht verloren hadden. Weer na een zoektocht een lunch bankje gevonden zelfs in de schaduw van een grote eik. Na de lunch lopen richting Naarden-vestiging. Ook hier zijn al vaker geweest, het heeft een mooi museum. Maar op zo’n tocht loopje toch op andere paden. Onderweg naar het station halen we nog een paar flessen ijskoud water op. Bij het station was het verdacht stil. Er reden geen treinen! Gelukkig wel een luxe touring bus, we konden bijna gelijk instappen. En worden weer netjes bij het parkeerterrein afgezet.

Route 10

Een dag met een randje, we rijden naar het eindpunt. Ik parkeer daar auto 1 we rijden met auto 2 naar het begin. Alleen had ik alleen de postcodes en geen huis nummer opgezocht, dit euvel komt later terug. Route 10 was 16,7 km (volgens de website). We gaan van start in Bussum en lopen al snel door de natuur, een heerlijke route. Het gebied is de kraamkamer van de otters, helaas geen otters gezien.

Wel prachtige koeien, die met permanent op de kop haren. Zelfs één kunnen aaien, we zijn zo dol op dieren! We waren drinken vergeten, en dachten dit onderweg te kunnen halen. We hadden alleen thee. Nu kan Linda makkelijker zonder drinken dan ik. En ik weer makkelijk zonder voedsel. Maar water heb ik zeker gemist, zo erg dat ik een camping op loop en gelijk aan de kraan hang.. Het lopen gaat mij steeds minder af, we lopen ook veel in de volle zon. Misschien ook met onze andere eet gewoonten (koolhydraten arm). We komen bij een brug, we hadden daar al voor gestaan. Dus ergens in mijn hooft zegt een stem je bent er bijna. Maar we moesten nog om de Spiegelplas heen lopen. En die plas leek steeds maar groter te worden. Bij het strandje drinken het laatste theewater op. Na een pauze gaat het weer even goed, maar de meeste banken hebben even op gezeten. We zien nog wel veel dieren, een hertje, een roofvogel en diverse Ooievaars. Gelukkig komen in de bewoonde wereld, we staan in de goede straat, maar heeft Hansie nu zijn auto neer gezet… We komen in het centrum van Nederhorst Den Berg voor de supermarkt zak ik door mijn hoeven. Gelukkig ging Linda drinken halen. Dit pepten me weer een beetje op, maar waar staat die auto.. gelukkig wist Linda dat er een tankstation bij in de buurt was. Het was een heerlijke route, veel door de weilanden gelopen tussen koeien en veel forten in deze route.


Geplaatst

in

door

Tags: